iPhone 14: нові можливості в останній лінійці

iPhone 14

Це відбулося! Компанія Apple анонсувала нові моделі телефонів. 7 вересня бренд представив найсучасніші iPhone 14. З першого погляду здається, що відмінностей не так і багато між цими гаджетами та 13 серією, але якщо розібратися - це абсолютно різні пристрої. Особливо коли побачиш преміальні моделі. Детальні характеристики про новий iPhone 14 представлені на сторінці з прес-релізом. Ми розповімо про основні, щоб ви самостійно переконались у важливості змін.

Головна різниця в дизайні між базовими версіями 14, 14 Plus та преміальними Pro і Pro Max у дизайні. Перша – новий глибокий відтінок фіолетового Deep Purple. Друга – спеціальний виріз Dynamic Island, який є частиною інтерфейсу. Це активний дисплей, який відображає повідомлення, дзвінки, запущені застосунки чи аудіодоріжки. 

Звичайно, це не всі кардинальні відмінності.

Apple A16 Bionic: які можливості відчиняє чіпсет

Завдяки оновленим ядрам продуктивності й ефективності швидкість роботи 14 айфонів збільшилась на 20%. Для Pro та Pro Max моделей оновленя стосується процесору – нове покоління A16 Bionic. У тандемі з 6 ГБ оперативної пам'яті смарт здатний виконувати декілька надскладних завдань, не перевантажуючись. Розробники подбали про систему охолодження, щоб пристрій не перегрівався.

Камери: що змінилося

Базові моделі отримали звичні 12 Мп об'єктиви, а Pro-версії — камеру на 48 Мп. Покращився зум, він став більш адаптивним і дає чітке зображення при двократному збільшенні. Розробники інсталювали топовий спалах, що дозволяє знімати контрастні фото у темний час доби. Для нічної зйомки також налаштовані датчики, що захоплюють на матрицю на 49% більше світла у темряві. Та технологію покращення зображення Photonic Engine. Основний сенсор збільшений, що також дозволяє реалізувати систему стабілізації та знімати в кінематографічному режимі й екшн. Навіть відео 4К. 

iOS 16: що нового

Розробники внесли корективи в iOS 16, з'явилися такі нові можливості:

  • можливість редагування декількох фото;
  • захист від хакерів і шахраїв;
  • анімація та нові шрифти на екрані блокування;
  • відображення важливих подій.

Завдяки першій функції користувач витрачатиме набагато менше часу на обробку знімків. Більше не треба відкривати окремо декілька фотографій, редагуйте їх одночасно. Захист від хакерів і шахраїв відбувається в режимі реального часу, адже нова система «Локдаун» ретельно аналізує активність кожного ПО. Якщо виявлено підозрілі лінки, програми тощо, штучний інтелект блокує їх роботу. 

У серії iPhone 13 була доступна лише зміна теми й інсталювання шпалер. Нова лінійка дозволяє змінювати віджети та шрифти, встановлювати улюблені анімації. Налаштуйте айфон під власний стиль. Відображення важливих подій — класна функція для тих, хто звик слідкувати за усім, що відбувається. 

Завдяки стабілізації відео виходять плавними, без відтворення з «уривками». Нові можливості у iPhone 14 — це знахідка для прихильників фотографії. Якщо хочете спробувати топові функції, шукайте свіжі смарти на полицях магазинів!


Читати також