Ірина Швайдак. Миті життя

Ірина Швайдак. Миті життя

Ірина Швайдак (Один в каное), - Для того, щоб досягти поставлену ціль робіть щось, інакше замість вас це зробить хтось інший.

Один в каное – український гурт, який утворився у Львові 5 років тому. За досить малий період часу вони випустили чимало пісень та вже встигли полюбитися слухачеві. Тому, Експеримент не зміг упустити можливості поспілкуватись із солісткою гурту Ірою Швайдак та розпитати як все починалось.

Які групи повпливали на твій музичний смак??

Як би мені не хотілося похвалитись явним впливом західної музики, так не є. В дитинстві мені ніхто не забороняв слухати те, що хочеться, проте формуванню хорошого музичного смаку також ніхто не сприяв. Сама ж я слухала те, чим мене «годували» з телевізора, радіо, музичних прилавків на провінційному ринку. Та попри це була й інша музика, назви якої я тоді не знала та й слова не завжди розуміла. Вона інколи звучала з братового магнітофона. Як потім виявилось, то були Skorpions, Bon Jovi, Nirvana, Цой… Ще було трохи класики в музичній школі вдень і трохи дискотечної музики ввечері. В університеті багато чого змінилося, я почала слухати іншу музику. Якщо скласти до купи весь мій музичний досвід, вийде досить химерна картина. Думаю, вплив справляло усе, в більшій чи меншій мірі. Зараз слухаю те, що подобається, без прив’язки до будь-якого стилю. Або ж не слухаю нічого, і таке буває.

Чи є у тебе людина, з якої ти береш приклад?

Намагаюсь не наслідувати нікого, але й не відмовляю собі в знайомстві з біографіями тих людей, які мені цікаві. Їхні погляди і досвід надихають. Проте це не обов’язково мають бути люди з гучними іменами. В моєму оточенні достатньо друзів та рідних, в яких є чому повчитись.

З чого почалось твоє захоплення музикою?

Музика приваблювала мене завжди, ще змалечку спів діяв на мене заспокійливо. Я ніколи не розглядала музику, як своє захоплення, це було радше щось органічне, зрозуміле і постійне для мене.

Яке місце у твоєму житті займає музика? Це просто хоббі чи щось більше?

Це щось більше.


Як з'явилась ідея створити гурт?

У мене ніколи не було амбіцій щодо сцени. Все сталось неочікувано і спонтанно: на третьому курсі я навчилась грати на гітарі і спробувала писати пісні. Виконувала їх виключно для друзів, аж поки вони не підштовхнули мене спробувати себе в якості вокалістки в новоствореному львівському гурті. Мене взяли. Це ще не було «Каное», проте це був початок. Думаю, я просто мала опинитись там, де є зараз.


Восени "Один в каное" дає сольні концерти. У які міста плануєте заїхати?

Плануємо заїхати у всі обласні центри. Можливо, навіть у деякі малі міста. Сподіваємося, нам це вдасться.

Розкажи про свої найблищі плани?

Мабуть, не варто розповідати про плани, інакше вони ризикують перетворитись в пусті слова, з власного досвіду знаю.

Розкажи свої поради читачам "Експерименту" для досягнення поставлених цілей.

Просто робіть для цього щось, інакше замість вас це зробить хтось інший.


Катя Дусько


Читати також