Христина Жук

Христина Жук. 7 питань мандрівникові

Скільки років, місяців чи тижнів вже мандруєте?

Я мандрую 2 роки. Була в США, Литві, Латвії, Естонії, Норвегії, Швеції, Данії, Швейцарії, Італії, Німеччині, Франції, Іспанії, Румунії, Молдовії, Угорщині, Білорусії, Росії, Польщі, Чехії, Словаччині, Болгарії, Словенія, Австрія.
Як звали найдивнішу людину, яку зустрічали у мандрах?

Я не пам’ятаю імені, це був один індієць на Алясці. Він мав багато грошей, проте вів бродячий спосіб життя. Спав де ніч застане, грав на гітарі, збирав грошей, потім пив з іншими такими ж. Я спитала його чому він так живе, він відповів, що така його природа, йому так добре. Я тоді була дуже здивована, бо знала яка в нього є велика і гарна хата. Зараз, мені здається, я починаю здогадуватись, що він мав на увазі.

Чи можете назвати свою улюблену країну?

Україна – бо це мій дім, я тут своя на 100%. Іспанія – бо там сонячні і прості люди, від яких віє теплом.

Як швидко закінчуються сторінки в паспорті?

В мене не закінчились ще.Завжди на кордонах пишу, щоб компактно ті печатки ставили.

Поділіться секретом, який знає кожен мандрівник

Світ безпечний і прекрасний. Коли їдеш в якісь небезпечні регіони, то всі попереджають, що там страшно, там погані люди, але коли туди приїжджаєш: такі ж люди, які кажуть що в наступному регіоні ще страшніші. Стеротипи – це щось з чимось

Ви називаєте себе мешканцем світу?

Так, для мене світ - це дім. І як ти народився в якійсь кімнатці, то маєш весь дім обійти, щоб точно відчути шо то твій дім. А не вигадувати собі, що там за стінкою робиться.

Закінчіть речення «мандрувати потрібно, бо…»

Це відкриває тобі світ, робить щасливим і мудрим. А ще я переважно подорожую автостопом, то це ще раз лише доводить, що світ нас любить і люди дуже добрі. Автостоп доводить красу світу і відкритість до можливостей. Все можливо якщо ти дійсно хочеш. Скільки б ти не чекав, знаєш, що в кінці кінців хтось тобі зупиниться. Бо світ не без добрих людей, тому автостоп для мене це, напевно, – віра у людей.


Читати також