Справжній ф’южн фольку та футуризму: група Ptakha випустила анімаційний кліп

Справжній ф’южн фольку та футуризму: група Ptakha випустила анімаційний кліп

Сьогодні відбувся реліз анімаційного відео, що було створено в результаті колаборації спеціалістів із Лондона та дівчат із львівського музичного проекту Ptakha. Режисер та аніматор кліпу Simran Phull прокоментувала: “Загалом, я цікавлюсь фольк-музикою, і музика східної Європи не є виключенням. Я аплодую електронному стилю, який Ptakha привнесли в свою музику, адже вона приємна для вуха та виграшно поєднує старе з сучасним”.

Робота тривала 3 місяці, адже анімація займає набагато більше часу, ніж редагування звичайного відео. В березні між дівчатами та режисером відбувались палкі дискусії щодо ідеї та концепції відео, після чого розпочалась робота дизайнера та аніматора. Режисерка кліпу каже: "Я ціную креативну свободу, яку дали мені дівчата. У мене була свобода приймати власні рішення щодо того, що є добре, а що - ні, і притримуватися свого задуму". Таким чином, цю роботу можна скоріше назвати творчою колаборацією, ніж замовленим кліпом.

Сюжет відео створений на основі українських балад про міфічну істоту - Мавку. Вона приманює хлопця, бо схожа на звичайну дівчину, та веде його за собою в ліс, де, за легендою, на нього навряд чекає щаслива доля. Це була першопочаткова концепція кліпу. Як цю ідею інтерпретувала аніматорка з Лондона, - дивіться в новому відео Ptakha.



Читати також