25-02-2017 Мистецтво 730

10 неймовірних танцювальних сцен у кіно

10 неймовірних танцювальних сцен у кіно

Добірка цього дня складається з фільмів, в яких так чи інакше, проявилися хореографічні таланти акторів. Деякі з них вражають своєю естетичністю, інші ж – просто піднімають настрій. Точно одне – ніхто не залишиться байдужим.

“Золота лихоманка” (1925)

Чарівний волоцюга Чарлі Чаплін мріє провести вечір зі своєю коханою. Він уявляє, як в оточенні обожнюючих облич, він починає свій геніальний танець зі столовими приборами і булочками. Цей танець, напевно, одна з тих сцен кінематографу, що одразу запам'ятовується

Музика: Max Terr

“Брудні танці” (1987)

Енергійна та ідеалістична Бейб (Дженніфер Грей) відправляється на сімейний відпочинок, який ніколи не зможе забути, оскільки вона закохується в працівника готелю і викладача танців Джоні (Патрік Суейзі). Він вчить її танцювати, а вона вчить його бути хорошою людиною. Літо для них закінчується на останньому в сезоні шоу Келлермана, де вони вражають всіх неймовірним танцем.

Музика: Bill Medley & Jennifer Warnes - (I've Had) The Time Of My Life

“Кримінальне чтиво” (1994)

Джон Траволта та Ума Турман, які виконують ролі Вінсента Веги і Мії Воллес, беруть участь у змаганні з твісту в тематичному ресторані “Джек Реббіт Слімс”. Із серйозними виразами облич і без взуття вони виграють свій приз, а ми отримуємо масу позитивних емоцій.

Музика: Chuck Berry - You Never Can Tell

“Наполеон Динаміт” (2004)

Симпатичний невдаха Джон Хідер у ролі Наполеона Динаміта виконує кумедний танець, що складається з його улюблених рухів навчального відео D-Qwon's Dance Grooves на підтримку виборчої компанії товариша. Його танцювальні навички зривають овації глядачів.

Музика: Jamiroquai - Canned Heat

“Вестсайдська історія” (1961)

Одна з найбільш потужних сцен, що будь-коли починали фільм. Ця сцена демонструє нам протистояння двох вуличних банд Джетс і Шаркс найбільш витонченим способом – через танець.

Музика: Leonard Bernstein - Prologue

“Маленька міс Щастя” (2006)

Важко забути кумедний непристойний танець у виконанні Олів (Ебігейл Бреслін), який вона запропонувала на конкурсі Маленька міс Щастя. Хореографія, поставлена дідусем у стилі бурлеск, жахає пихату аудиторію, але надихає сім'ю Олів приєднатися до неї на сцені і підтримати її.

Музика: Rick James - Superfreak

“Чикаго” (2002)

Кетрін Зета Джонс в оскароносному мюзиклі виконала роль психопатичної зірки Велми Келлі, яка опинилася у в'язниці після подвійного вбивства. Одного разу за ґратами вона очолює танець жінок, які зізнаються в скоєних злочинах. Вони танцюють зухвало, в стилі джаз. Кожний куплет закінчується словами: “Якби ви були там, то вчинили б так само”. Виконавці настільки чарівні, що важко їм не повірити.

Музика: John Kander - Cell Block Tango

“Ризикований бізнес” (1983)

Неймовірно молодий Том Круз у ролі Джоела Гудсон, забезпеченого підлітка, показав нам, чим займаються діти, коли залишаються вдома самі. В одній зі сцен ми бачимо, як Гудсон з'являється в спідній білизні, щоб продемонструвати свою рок-виставу зі свічником замість мікрофона.

Музика: Bob Seger - Old Time Rock and Roll

“Танець-спалах” (1983)

Алекс Оуенс (Дженніфер Білз), працьовитий зварювальник вдень і екзотична танцівниця – увечері, отримує шанс вступити до престижної школи танців. Незважаючи на невдачу на початку танцю, вона знаходить в собі сили, щоб почати з початку і показати прекрасний номер із різними стрибками, сальто і шпагатом.

Музика: Irene Cara - Flashdance (What a Feeling)

“Піна” (2011)

Приголомшливе 3D документальне кіно про німецького хореографа Піну Бауш. У запропонованому уривку під назвою “Довіра” досліджуються взаємини танцівника і його партнера. Рухи камери роблять цю сцену ще більш насиченою.

Музика: Thom Hanreich - Rooftop

© md-eksperiment.org


Читати також