​Перша музична Академія у Львові

​Перша музична Академія у Львові

Першу музичну Академію від Академічного молодіжного симфонічного оркестру “INSO-Львів” відкривають 8 квітня — і одразу концертом! “Симфонічні перлини Відня” об'єднають під керівництвом австрійського диригента Георга Кугі музикантів оркестру та їхніх підопічних, учасників Академії з музичної школи імені С. Крушельницької.

Георг Кугі, який співпрацює з “INSO-Львів” з 2011 року, розповів, що він дуже вдячний оркестру за запрошення до такого цікавого проекту. Він зазначив, що багато учнів зможуть вперше музикувати на сцені спільно з професіоналами. “Ми вибрали цікаву програму з творами Моцарта і Гайдна. Це вклад у музичне життя Львова, який дасть можливість молодим людям розвиватися та ставати професійними музикантами”, — розповів Георг Кугі. За його словами, програма трохи складна, бо класична музика завжди найскладніша. Проте це буде корисно для учасників.

Концертмейстер оркестру “INSO-Львів” Євген Крук розповів, що ідея Академії належить голові правління “INSO-Львів” Іоланті Пришляк. “Я ще не чув, щоб в Україні щось таке проводили. І дуже радий, що ми можемо зробити хороший для нашого майбутнього, для покоління, яке замінить нас, — зазначив Євген Крук і розповів про роботу Академії: — Ми разом з дирекцією школи створили список учнів, з якими опрацьовували матеріал до приїзду Георга Кугі. Вже відбулася перша загальна репетиція під керівництвом маестро. У проекті беруть участь 22 старшокласники”.

За словами концертмейстера, оркестранти тісно познайомилися з підочними. “Нам дуже цікаво працювати разом. Адже якщо озирнутися назад, ми всі були дітьми і розуміємо, наскільки важливо давати фахову підтримку. Діти, які навчаються в цій школі, стають потім професійними музикантами”, — додав Євген Крук.

Академія проходить в форматі підготовки до концертів. “Спочатку в нас є індивідуальні заняття по пультах. Потім — окремо заняття струнної, духової групи та інших інструментів. Потім починається загальна репетиція. Специфіка струнної групи симфонічного оркестру — за кожним пультом по два учасники. У нас це ведучий музикант INSO-Львів і його підручний, молодий музикант. Результатом цих репетицій стане концерт 8 квітня”, — розповів концертмейстер “INSO-Львів”.

© md-eksperiment.org


Читати також