​Фестиваль «Віртуози» 36-й рік запрошує до Львова

​Фестиваль «Віртуози» 36-й рік запрошує до Львова

Тільки музика, тільки зірки. Гості з усього світу та найталановитіші українці, які вже підкорили західні п’ємонти. Цього року в рамках концертної програми «Віртуозів» у Львові виступлять Олег Криса, Софія Соловій, Жанна Микитка, Сюзанна Мате, Павел Верніков, Вадим Неселовський, ФархадБадалбейли, Андрій Війтович, Дмитро Онищенко, Дженіфер Грім та багато інших відомих музикантів.

Генеральний директор Львівської обласної філармонії Володимир Сивохіп зазначив, що у всьому світі класика користується великою шаною і навряд чи хтось дозволить собі сказати, що класику потрібно ліквідувати. «У нашій молодій державі ще не зовсім зрозуміли, як потрібно відноситися до культури та що таке – хороша класична музика. Але для цього і є фестиваль «Віртуози», – зазначив директор філармонії. – Він не може стати модерним та інтерактивним, бо не повинен зраджувати своїй традиції».

За словами Володимира Сивохіпа, вже багато років фестиваль розпочинається в третю неділю травня і закінчується в другу неділю червня. На відкритті грає найкращий симфонічний оркестр Львова – Академічний симфонічний, на закритті – молодіжний INSO-Львів. «Наша філармонія – єдина в Україні, яка може похвалитися двома кращими симфонічними оркестрами, – зазначив Володимир Сивохіп і додав: – У програмі – ряд солістів щодня. Це і зіркові європейські імена, і українські митці, які стараються час від часу приїхати до Львова та показати свою майстерність. Цього року до нас приїдуть і Дмитро Онищенко, і Андрій Війтович з Лондону, і Жанна Микитка з Австрії, Софія Соловій з Риму. Це сузір’я справжніх віртуозів. У цьому традиція фестивалю. Чи повинні ми додавати щось нове? Можливо, потрохи».

З нового в програмі – цьогоріч уфойє філармонії до початку «Віртуозів» розташували виставку-інфографіку. «Це майже енциклопедія музичного життя Львова ХХ століття», – зазначив директор філармонії. Виставка охоплює життєві шляхи найвідоміших композиторів та виконавців від Станіслава Людкевича до Мирослава Скорика.

© md-eksperiment.org


Читати також