​Чому треба перейти на овочево-фруктові букети: 5 причин

Вегетаріанські букети

Останнім часом на квітковому ринку відбуваються метаморфози! Прогресивні представники світу сього намагаються замістити мейнстрімні квіткові букети їхніми вегетаріанськими, як кажуть, братами…з овочей та фруктів. Чому треба звернути увагу на цей феномен?

Відповідаю з позиції дочки овочево-фруктового «квіткаря», бо моя матінка має майстерню із подібними букетами.

овощной букет

По-перше, ви гарантовано не будете фінансувати квіткове браконьєрство. Щовесни ми переживаємо «проліскову істерію»: доморощені бізнесмени норовлять зібрати і продати якомога більше цих бідних червонокнижкових рослин. Та не весною єдиною! Цьогоріч на початку травня в Черкасах масово продавали боровики – отруйні квіти, що занесені до Червоної книги України. До того ж, фруктові або овочеві букети – це надприродна річ для тих, хто трепетно любить фауну, та в цілому протидіє втручанню в життя рослин.

квтково-овочевий букет

По-друге, квітково-овочевий букет – спасіння для алергіків та їх рідних. Ті, в кого близькі страждають на алергію різних мастей, зрозуміють! Коли хочеш подарувати алергіку букет, то вдома завжди штудіюєш інфу про квіти, які можуть викликати одіозні чхання та свербіння. Але все одно залишається місце для помилки, через яку святковий настрій алергіка може затьмаритися, а букет полетіти до смітника. Органічний склад овочево-фруктових букетів допоможе уникнути цього.

сладкий букет

По-третє, овочево-фруктовий букет – бюджетна альтернатива. Інгредієнти овочево-фруктових букетів, в основному, продиктовані сезоном. У супермаркеті або на ринку завжди знайдуться сезонні інгредієнти, з яких можна «зліпити» гідний уваги органічний букет. Квіткарі ж такої привілеї не мають, особливо коли наступає нон-сезонний час - тоді вирощування квіток потребує серйозних грошових «вливань».

букет из овощей

По-четверте, овочево-фруктові букети практичні. Все елементарно: після того, як іменинник помилувався своїм букетом, він може зробити з цього подарунка салат. (Або навіть борщ!)

букет в котором овощи и фрукты

По-п’яте, овочево-фруктовий друг точно «доживе». «Донесу чи ні?» - таке питання часто крутиться в головах дарувальників букетів з приходом літньої спеки. Овочево-фруктовий букет, у свою чергу, не тільки спеку переживе, а ще потішить тиждень-два людину, якій його дарують!

Сєда Власова

© md-eksperiment.org


Читати також