23-06-2017 Мистецтво 906

Чудо життя на 70 мм плівці

Чудо життя на 70 мм плівці

РУС

Існують фільми, про які не можна взяти і написати, як про будь-які інші. Наприклад, як би ви поставилися до фільму без сюжетної лінії, без діалогів, що складається з випадкових кадрів, перемішаних разом у спробі створити історію. Навряд чи багато людей зацікавляться. Однак, цей фільм вміщує весь світ, якщо сумніваєтеся, що це можливо – подивіться фільми Рона Фріке. Його фільми – це німа подорож навколо світу, яка вражає і спантеличує. Ми розповімо про два фільми Рона, які рекомендуємо до перегляду.

Барака

Цей фільм був знятий Роном у 1992 році. Зйомки проходили у 24 країнах, на шести континентах. У фільмі немає акторів або сценарію. Замість цього ви зможете побачити вражаючі кадри деяких кращих, а часом гірших, моментів людського життя і світу природи. Режисер намагається показати повсякденне життя під іншим кутом зору. Натхненний суфійським словом, що означає "подих життя", режисер створив фільм просвітницький, щось на зразок духовної подорожі навколо земної кулі. Якщо ви ще не бачили цю стрічку, то це прекрасний шанс гарно провести вечір і подивитися один із найдивовижніших фільмів. Якщо вас лякає відсутність контексту, то прислухайтеся до слів Рона Фріке: "Важливо не те, де ви знаходитеся, а важливо, що там відбувається". Неможливо ще краще розповісти про нашу планету без жодного слова.

Самсара

“Самсара” – це продовження попереднього фільму, що вийшов на екрани у 2011 році. Самсара походить від санскритського слова, що означає “колесо життя”, або “циклічне існування”. Як і “Барака”, фільм був знятий на 70 мм плівці і не має сюжету. Події, що відбуваються у фільмі, підтримує тільки музика. Цей фільм, як і попередній, досліджує повсякденне життя людини в різних точках земної кулі, її ставлення до духовності і вічності. Фільм знімався протягом п'яти років у більш, ніж ста місцях, в 25 країнах. Режисер каже, що це не просто документальний фільм про подорожі, це фільм-споглядання, який переносить нас то в священні місця, то в зони стихійного лиха, на промислові майданчики або в найпрекрасніші куточки природи. Обходячись без діалогів або тексту диктора, фільм розвінчує наші очікування, заохочуючи до найрізноманітніших інтерпретацій, натхненних образами і музикою.

Якщо ви ще не бачили цих фільмів, обов'язково подивіться!


© md-eksperiment.org


Читати також