​Фільм українського режисера Павла Острікова в конкурсній програмі 70-го кінофестивалю у Локарно

​Фільм українського режисера Павла Острікова в конкурсній програмі 70-го кінофестивалю у Локарно

12 червня оголошена конкурсна програма ювілейного Міжнародного кінофестивалю у Локарно, Швейцарія. До конкурсної програми «Pardo di domani» був відібраний короткометражний фільм «Випуск`97» українського молодого режисера Павла Острікова.

Міжнародний кінофестиваль у Локарно – кінофестиваль першої категорії, що розпочав свою історію ще в 1946 році. Щороку на початку серпня в невелике швейцарське місто з'їжджаються кінематографісти з усього світу.

Фільм Павла Острікова «Випуск`97», що цього року буде представлений на фестивалі, розповідає про дивакуватого телемайстра. Чоловік вперше після закінчення школи зустрічає свою однокласницю і намагається не втратити її знову. Це історія кохання, що просякнута самотністю. Вона показує, як мрії шкільної юності спотворюються на «стежині дорослого життя».

Продюсером стрічки виступив Юрій Мінзянов, а головні ролі зіграли Олеся Островська та Олександр Пожарський.

Павло Остріков – український режисер, сценарист, стендап-комедіант та учасник ГО «Сучасне Українське Кіно». Павло не має режисерської освіти, але протягом останніх 2-ох років став справжнім відкриттям української кіноіндустрії. Його попередній короткометражний фільм «Ґолден лав» став номінантом кінопремії «Золота дзиґа» та здобув перемоги на фестивалях «Відкрита ніч», «Золотий Сук», «Кінокімерія» та у конкурсі «Шлях до миру».

Зауважимо, що світова прем’єра кінострічки «Випуск`97» відбудеться не у Локарно, а в Одесі, і вже зовсім скоро – 21 липня на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках Національного конкурсу короткометражних фільмів.


Читати також