Чому IT-фахівці так цінуються?

IT-сфера. Технології

Почати нову кар'єру в IT можна вже завтра: які професійні навички можна придбати на навчальних курсах?

Ні для кого не секрет, що IT-сфера є однією з найперспективніших областей. Недарма IT-фахівці регулярно потрапляють в топ найбільш високооплачуваних професій. Однак IT-сфера не обмежується лише розробниками програмного забезпечення. Існують й інші затребувані спеціальності, які не вимагають багаторічного навчання в університеті і глибоких знань в області програмування.

А як щодо тестерів?

Тетяна Жвалік, senior-тестувальник. За освітою економіст, закінчила наргосп у 2008 році. За розподілом працювала в універмазі спочатку продавцем, адміністратором, потім бухгалтером. У торгівлі не бачила для себе ніяких перспектив, тому у 2011 році вирішила змінити сферу діяльності. Про професію тестувальника чула від знайомих. Вважає, що програмування вимагає дуже глибоких технічних знань і їх краще отримувати на профільних факультетах.

Після 2-місячних курсів тестування Львів розіслала резюме по різним компаніям. Була запрошена в компанію з пропозицією пройти тестову лабораторію з подальшим працевлаштуванням (чергові курси, але вже безкоштовні). Тетяні Жвалік пощастило: після співбесіди її відразу взяли на проект. Минуло близько місяця після закінчення курсів - такий результат здивував навіть тренера навчального центру.

- Я потрапила на фінансовий проект. А оскільки за освітою я економіст, менеджер вирішив, що я зможу з цією роботою впоратися. А ще мені здається, що під час співбесіди на моєму обличчі читалося, що я готова працювати навіть безкоштовно, тільки б мене взяли.

Починала Тетяна Жвалік з 400 доларів, що було дещо менше звичайної бухгалтерської зарплати. Через півроку її підвищили до "mid-фахівця". А ще через півроку вона перейшла у велику компанію, де вже "виросла" до senior-тестувальника і отримує за це гідні гроші.

- Людина повинна розуміти, що на самому початку вона нічого не знає і нічого не вміє, і їй ще потрібно довго вчитися. Я ходила на всі тренінги, на які мене записували, бралася взагалі за будь-яку роботу, просто щоб накопичити досвід, намагалася читати спеціалізовану літературу вдома. Насправді, в цій сфері зусилля ніколи не залишаються непоміченими. Але зарплата у всіх зростає по-різному. Якщо людина розраховує, що вона буде просто натискати одну кнопку і їй будуть кожні півроку підвищувати зарплату, то це не так. Потрібно дуже багато працювати над собою.

Стати системним адміністратором? Легко!

Практично в кожній організації у зв'язку з розвитком інформаційних технологій потрібний системний адміністратор. Де ж отримати цю спеціальність? Вже зараз можна записатися на Курси системних адміністраторів і за короткий період стати затребуваним фахівцем. Після проходження курсів вся кухня діяльності системного адміністратора стане доступною. Ви отримаєте навички управління, ремонту, настройки, модернізації IT-інфраструктури Вашого власного підприємства або підприємства, на яке Ви підете працювати.

Але варто враховувати: щоб стати професіоналом у своїй сфері, необхідно багато практики і старанності, на курсах же можна отримати основу, з якої можна сміливо братися за роботу.

Чому варто вибрати навчальні курси?

Існує кілька шляхів отримання освіти. Тоді чому ж краще вибрати курси?

Уявіть на хвилину, що Ви вирішили навчитися плавати. Як Ви думаєте, що принесе велику користь: 5 років лекцій про воду, стилі плавання або ж реальне знаходження у воді і практичний досвід? Процес отримання вищої освіти займе не один рік, а значна частина цього часу піде на вивчення непотрібних (для майбутньої роботи) дисциплін і теоретичного матеріалу.

Самонавчання теж виглядає досить заманливо, ось тільки варто врахувати, що відразу наваляться сотні навчальних посібників і тисячі сторінок в інтернеті. Час - гроші. Поки Ви самостійно намагаєтеся відшукати зерно істини у величезній кількості інформації, час іде, а гроші і знання не додаються.

Курси же допоможуть Вам отримати практичні знання в зручний час і стислі терміни. На курсах є все необхідне для якісної організації процесу навчання. Тут будуть надані корисні методичні матеріали, викладачі порадять, які книги дійсно варто прочитати, а також яким сайтам довіряти.


Читати також