​Фільм Павла Острікова «Випуск ‘97» отримав приз на 70-му фестивалі в Локарно!

​Фільм Павла Острікова «Випуск ‘97» отримав приз на 70-му фестивалі в Локарно!

Фільм Павла Острікова «Випуск ‘97» отримав приз на 70-му фестивалі в Локарно! Історія про самотнього телемайстра стала найкращим короткометражним фільмом за версією молодіжного журі.

Міжнародний кінофестиваль в Локарно вважається четвертим по важливості після Канн, Венеції та Берліну європейським кінофестивалем, приз цього кіноогляду – важливе досягнення для молодого режисера.

У центрі сюжету – дивакуватий Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив більше 20 років. І тепер він намагається не втратити її знову. Продюсером фільму виступив Юрій Мінзянов, а головні ролі виконали Олександр Пожарський та Олеся Островська.

«Нервувались більше, ніж завжди, так як вперше на кінофестивалі такого рівня. Але глядачі відреагували на фільм чудово. Приємно було побачити після показу українську сім'ю, яка наразі живе у Швейцарії більше 10 років. В такі моменти розумієш, що перебуваючи за кордоном, хоч іноді хочеться повернутись додому, навіть за допомогою кіно» - розповідає режисер та член ГО «СУК» Павло Остріков.

Світова прем’єра «Випуску ‘97» відбулась 21 липня на Одеському кінофестивалі, де фільм здобув головний приз в національній короткометражній програмі.


Читати також