10 способів позбутися від негативу

10 способів позбутися від негативу

Rus Ukr Eng

Сьогодні кожного з нас на шляху підстерігають неочікуваності, і тому ніщо не заслуговує того аби нервуватись, дратуватись і дозволяти негативу проникати в наше життя. Все важче залишатись оптимістом, усвідомлюючи, що один неправильний рух може все порушити. Тим не менш, треба пам’ятати, що погане може відбутись з кожним, навіть з найкращою людиною. І є тільки два варіанти: підготуватись до гіршого та бути пригніченим цьому очікуванню або налаштувати себе на позитив та проходити через життєві випробування з меншою драмою. Пропонуємо 10 способів позбавитись негативу.

1. Знаходити хороше навіть в поганому

Нехай деякі події здаються найгіршим, що може з нами трапитись, але хороша сторона є у всього. Якщо ви не отримали підвищення по роботі, будьте вдячні, що на вас не звалились додаткові обов’язки. Якщо зламалась машина, використайте можливість та підіть на роботу пішки, ви точно не дозволяли собі таке в останні кілька місяців.

2. Отримуйте уроки

У кожній важкій ситуації можна знайти, чому повчитись. Це те, що допомагає нам рости, як особистостям. Якщо ви турбуєтесь через важкі взаємовідносини з колегами по роботі - це привід навчитись терпінню. Коли ви бачите, як хтось намагається претендувати на підвищення, на яке ви розрахоували, просто будьте вдячні, що у вас інші цінності і ви ніколи не будете прогинатись заради посади. Такі ситуації дозволяють краще розбиратись у людях, з якими ви маєте справу.

3. Робити своє оточення яскравим

Погляньте на місце в якому ви живете, на свої речі. Як часто закриті занавіски у вашому домі? Як часто ви наводите порядок? Впустіть сонячне світло та звільніть більше місця. Якщо у вашому житті переважають чорні та сірі кольори, ризикніть спробувати щось веселіше. Не обов’язково вибирати яскраво-рожевий чи яскраво-помаранчевий кольори. Білий також може бути гарним варіантом.

4. Оточуйте себе щасливими людьми

Спитайте себе: з ким я проводжу найбільше часу? Оцініть своє оточення. Чи чую я від цих людей більше негативної чи позитивної інформації? Люди, з якими ви проводите найбільше всього часу, так чи інакше відображаются на вашому сприйнятті світу. Тому почніть більше спілкуватись із позитивними людьми та їхній світогляд вплине на вас.

5. Не квапте події

Деякі люди думають, що коли вони роблять свої справи швидше, то роблять їх більше. Вони навіть не усвідомлюють, що коли ми квапимо події, то не тільки підвищуємо рівень стресу, але й також підвищуємо вірогідність невдач. Необхідно знаходити час для того, щоб вкладати високий рівень якості в кожен ваш результат. Позбавлення обертів дозволить вам насолодитись процесом.

6. Не робіть із мухи слона

Звичайно, проблеми не зникають самі по собі, але в той же ж час, немає таких проблем, які було б неможливо вирішити. Люди наповнюються негативом тільки через те, що роблять із мухи слона. Бувають погані моменти, але це ще не значить, що ваше життя не вдалось. Пам’ятайте - те, що нас не вбиває, робить нас сильнішим.

7. Відпустіть страхи

Страхи створені для того, щоб перешкоджати нам бути щасливими. І поки ви дозволяєте своїм страхам поїдати вас внутрішньо, ви не можете бути по-справжньому щасливим. Боїтесь, що коханий може зраджувати? Цим ви тільки зробите його нещасним і, можливо, він насправді задумається над такими стосунками. Боїтесь залишитись самотнім? Тоді ви ризикуєте чіплятись за нездорові стосунки. Відпускати - одне з найважливіших людських вмінь.

8. Діліться позитивом

Навіть якщо у вас важкий день - посміхніться тому, хто поруч з вами. Хто знає, можливо оточуючі люди переживають через щось гірше, ніж ви. Плюс, допомагаючи кому-небудь, ви покращите його день, піднімете собі настрій, а негативні думки зникнуть.

9. Їсти і спати краще

Як ви можете бути щасливим з животом, що наповнений хламом та з темними колами під очима? Залишайте достатньо часу для сну і слідкуйте за тим, що їсте. Менше хворіб, менше турбот і більше позитивних думок.

10. Бути усвідомленим

Насправді можна контролювати майже все, що відбувається з нами протягом дня. Радійте таким моментам, а решту залиште як є. Переконайтесь, що робите свій щоденний вибір усвідомлено і тоді ви зможете уникнути варіантів, які приведуть вас до невдач.


Читати також