Чим шкідливі безкоштовні слухові апарати

безкоштовні слухові апарати

Дешеві підсилювачі звуку трапляються на кожному кроці, але як вони впливають на чутність людини і чи безпечні ці сумнівні пристрої?

Підсилювач звуку, що це?

Підсилювачами звуку називають ті пристрої, котрі посилюють вхідний звук шляхом додавання до кожного елемента однакової кількості децибел. При цьому деякі звуки стають занадто гучними і неприємними для сприйняття, а інші, навпаки, шумними та нерозбірливими через те, що слух знижується за кожною частотою. Такі пристрої не лише посилюють звуки, а й загострюють існуючі проблеми.

В результаті використання підсилювачів звуку можуть виникати головні болі, а замість того, щоб краще чути, ви ризикуєте взагалі втратити слух. Ці прибори не проходять державної сертифікації та не є медичними пристроями, отже їх розповсюдження та продаж – це шахрайство.

Ефективно вирішити проблему глухотою допоможуть лише цифрові СА, індивідуально підібрані та налаштовані кваліфікованим спеціалістом. Вони не лише повернуть вам можливість чути, а й позбавлять від безлічі незручностей, з якими ви раніше стикалися у своєму житті.

В деяких країнах СНД існує практика, коли дітей, ветеранів та пенсіонерів з порушенням слуху держава забезпечує безкоштовними слуховими апаратами. В більшості випадків вони не підходять під індивідуальні особливості пацієнта, його ступінь втрати слуху. Такі апарати не вражають і своєю якістю, та іншого вибору у людей немає.

Зазвичай пацієнти проходять обстеження в державних поліклініках, де, на превеликий жаль, кабінети оснащені ще застарілою медичною технікою, яка не дозволяє отримати точний результат і поставити діагноз. Для правильного підбору СА дуже важливо мати достовірні висновки аудіометрії та отоскопії. Слуховий апарат має підбиратися і налаштовуватися для кожного пацієнта індивідуально. Універсальних пристроїв, які б підходили абсолютно всім, просто не існує.

Якщо вам пропонують «універсальний» слуховий апарат, це має насторожити вас і заставити задуматись, чи потрібно вам купувати підозрілий пристрій. Адже ще ні один стоматолог-протезист не виготовив нові зуби стандартного розміру, котрі б підійшли абсолютно всім клієнтам.

В центрі гарного слуху «Беттертон» застосовується індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Часто до нас приводять дітей з проблемами чутності, звертаються й люди поважного віку, котрі певний час користувались безкоштовними підсилювачами звуків. Вони жаліються на дискомфорт у вухах, шум в голові, інколи й на погіршення і без того поганого слуху. Фахівці центру надають розгорнуту консультацію пацієнтам, проводять аудіометричне дослідження та огляд з отоскопом. За результатами проведених процедур ЛОР-лікар визначає діагноз та рекомендує певні заходи, направлені на лікування. В основному це носіння СА. Керуючись висновком лікаря фахівець підбере індивідуальний пристрій для покращення слуху, налаштує його та покаже як правильно ним користуватись.

Обстеження та огляд внутрішнього вуха є невід’ємною частиною індивідуального підбору слухового протеза. Також це є гарантією того, що пристрій прослужить вам до п’яти років та не нашкодить вашим вухам.

Позбутися комплексів та жити по-новому допоможуть сучасні моделі слухових рішень. Вони не лише повернуть вам можливість знову чути, а й дозволять повноцінно себе почувати в суспільстві. Високоякісні цифрові пристрої не лише посилюють звуки й приглушують шуми, а й покращують мовлення пацієнта.

Щоб впевнено почувати себе в будь-яких життєвих ситуаціях звертайтесь в львівський центр слуху «Беттертон», де ви отримаєте допомогу досвідчених фахівців та можливість повернутись в світ звуків!


Читати також