Дивовижна та цікава історія Львова

Львів

Львів часто порівнюється з Краковом та Прагою. Він, звичайно, менший (і дешевший). Місто славиться своєю цікавою історією, історичним центром та великою кількістю різноманітних пабів. Що найбільше вражає це те, що Львів також є відомим місцем фармацевтів, вчених та мазохістів. Хоча місто здається невеликим, проте обійти усі культурні пам’ятки та значущі місця самотужки навряд чи у кого вистачить сил і часу, тому пропонуємо вам скористатися сайтом lviv.express-taxi.ua/uk/, на якому ви зможете замовити зручний транспорт і швидко добратися у необхідну точку на карті. Трохи історії перед поїздкою до Львова.

Мазохісти

Леопольд Ріттер фон Захер-Мазох, чоловік, завдяки імені якого термін мазохізм став австрійським, але народився він у Львові. Звичайно, роздуми над правилами мазохізму не було тим, чим займався Леопольд кожного дня. Мазох був письменником, а якийсь час навіть науковим лектором. Як професор історії він читав лекції у Львівському університеті.

Чесно кажучи, я не знайома роботами Мазоха. Я ніколи не читала роману чи драми, але інформація, яку можна знайти в Інтернеті, нагадає що Мазох добре розбирався в еротиці, і у його роботах часто досліджувалась тему жіночої сексуальності. У 90-х роках ХХ ст. письменник опублікував автобіографічний роман «Венера у хутрі». Книга не була добре прийнята критиками, але її предмет торкнувся громадської думки та оточення психолога. Успіх роману можна порівняти з успіхом роману «50 відтінків сірого».

Венера в хутрі була описом експерименту, який Мазох провів особисто. Протягом шести місяців письменник був рабом баронеси Фанні фон Пістора. На основі цих переживань була створена книга, в результаті якої виник термін мазохізм.

В подальшому Венера в хутрі була натхненням для багатьох творців естрадної культури. У 2013 році фільм на основі роману був знятий Романом Поланскі і отримав 9 номінацій, а режисер був нагороджений французькою премію "Цезар" (кращий режисер).

Мазоху і його творчості присвячене львівське кафе Мазох.

Назва міста

Ви можете автоматично сказати, що назва міста походить від лева. Але в даному випадку своє ім'я Львів отримав від імені Лева, який був сином князя Данила Галицького, засновника міста (або, вірніше, відбудовника) названого на честь сина. Після смерті батька Лев переніс столицю Галицько-Володимирської Русі до свого міста.

Львів, однак, не перше і єдине місто Лева за період історії панування Польщі. Ще в 12 столітті місто Лева було створено в Польщі, яке на сьогоднішній день відоме під назвою Lwówek Śląski. Назва цієї місцевості походить від котячої версії лева. У свою чергу у великій Польщі існує місто просто Lwówek, чиє ім'я функціонує в цій формі з 16 століття. Раніше, починаючи з кінця XIV століття, місцевість існувала під назвою Lwów.

Легенди

Львів - місто легенд та символів. Один з них каже, що назва міста не від сина князя Данила, а від звіра, який давно сіяв страх в цій області. Лев був уражений магічною зброєю, застосованою невідомим мандрівником, а на пам'ять про цю подію місто назвали Львів.

Це одна з багатьох легенд, які ви зустрінете у Львові. Цікаво, що багато з них – це історії, в яких присутні відомі вчені, фармацевти та наукові люди.


Читати також