У Львові відбувся різдвяний концерт міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt

У Львові відбувся різдвяний концерт міжнародного фестивалю класичної музики lvivmozart

24 грудня, у Львівській Опері, у переддень католицького Різдва відбувся святковий концерт міжнародного фестивалю класичної музики LvivMozArt - LvivMozArt Christmas Edition.

Унікальність програми концерту полягала в особливій драматургії програми, яка була побудована на контрастному поєднанні двох музичних настроїв: почавши з духовних творів, що змальовують таїнство Різдва, закінчуючи творенням феєричного відчуття свята з улюбленими шедеврами світової оперної музики.

«Ми прагнули вручити відвідувачам музичні дарунки, які я зібрала з усього світу - це і українські молитви щирими дитячими голосами до Богородиці, і найвідоміші духовні твори Франції, Австрії, Німеччини та навіть Ізраїлю, що прославляють добро, любов та милосердя у цей особливий вечір»,- диригент, арт-директор та засновниця фестивалю LvivMozArt Оксана Линів.

Відвідувачі із захопленням прийняли такий подарунок та подякували артистам гучними і довгими оплесками. Твори відомих українських та західноєвропейських композиторів виконували Даная Контора, сопрано (Греція-Німеччина), Тетяна Журавель, сопрано (Україна), Ірина Житинська, мецо-сопрано (Україна-Польща),Михайло Малафій, тенор (Україна), Юрій Самойлов, баритон (Україна-Німеччина), а також Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» (Україна). Акомпонував артистам аккадемічний симфонічний оркестр «INSO-Львів» під орудою Оксани Линів.

У програмі концерту прозвучали твори українських та західноєвропейських композиторів: духовна музика О. Козаренка, В.А. Моцарта, К. Сен-Санса та Є. Станковича, а також найвідоміші арії та дуети з опер Ж. Бізе, Ж. Оффенбаха, Дж. Пуччіні, Е. Корнґольда та ін.

Перед концертом відвідувачам повідомили сенсаційну новину. 22 липня у Львові на Закритті фестивалю LvivMozArt прозвучить оригінальна скрипка В.А.Моцарта, яку радо нададуть представники міжнародної фундації "Моцартеум". Інструмент був виготовлений майстром П'єтро Антоніо Далла Коста в Тревізо, Італія, у 1764 році. Скрипка належала та використовувалась В. А. Моцартом під час його останніх років життя у Відні.

Довідка:

Влітку цього року LvivMozArt вперше відбувся у Львові і одразу став одним з найуспішніших та найочікуваніших фестивалів класичної музики в Європі.

Вже відомі дати наступного фестивалю. У 2018 році захід проходитиме з 13 по 22 липня, цього разу не лише у Львові, але й у Свіржському замку та інших історичних локаціях.


Читати також