Що спільного у геймера та симфонічного оркестру? А Lords of the Sound знають!

Що спільного у геймера та симфонічного оркестру? А Lords of the Sound знають!

Що спільного у геймера та симфонічного оркестру? А Lords of the Sound знають!

23 грудня симфонічний оркестр Lords of the Sound на чолі з диригентом Віталієм Саражинським зіграв два останні в 2017 році концерти в Національній опері.

Організатори повідомляють, що квитки на обидва концерти були повністю розпродані ще за тиждень. Програма концерту «Music is Coming» присвячена музиці з дивовижного світу фентезі, представленого в різних кінематографічних та ігрових проектах.

Серед глядачів в залі зібралися як шанувальники шалено популярного серіалу «Гра Престолів» та кіношедеврів «Пірати Карибського моря», «Гаррі Потер», «П’ятий елемент», «Аліса в країні чудес», «Володар Перстнів», «Ван Хельсінг» та ін.., так і знавці комп’ютерних ігор: Skyrim, World of Warcraft, Assassin's Creed, Mortal Kombat, The Witcher. До речі, коли на екрані з’явилася назва The Witcher, по залі прокотилася хвиля радісних вигуків. Таким чином музикантам вдалося зібрати в Національній опері людей, чиє хобі – відеоігри. І здавалось, що поняття «геймер» та «симфонічний оркестр» – абсолютно несумісні між собою! Залишається тільки дивуватися, як Lords of the Sound вдалося їх поєднати.

Цілісності події додавали костюми музикантів та тематична фотозона з драконом, біля якої вишукувалися черги.

Максимальної потужності епічним композиціям додавав вокальний ансамбль оркестру, а особливу увагу слухачів привернув рідкісний контр-тенор Ярослава Радіоненка, який виконав партії в саундтреках до «Володар Перстнів», «Аліса в країні чудес» та «П’ятий елемент».

Так як концерти відбулися напередодні різдвяних та новорічних свят, музиканти не могли залишити своїх глядачів без новорічного привітання. Перед останньою композицією Лорди вдягли новорічні шапки та прикраси, а для виконання дуже теплої та атмосферної пісні “Happy New Year” вийшла на сцену відома українська співачка Аліна Башкіна. І миттєво казково-пригодницький настрій змінився на душевний, святковий. А глядачі підтримали музикантів увімкненими ліхтариками. Після концертів соціальні мережі рясніють захопленими відгуками, фотографіями та вдячними коментарями.

Фанати оркестру вже давно відмітили, що Lords of the Sound формують нове уявлення та репутацію поняття «оркестр». Проект стрімко розвивається і вже став відомим по всій Україні та за кордоном. Проводячи більш, ніж 100 концертів на рік, музиканти створюють нові програми, намагаючись охопити глядачів різного кола інтересів. Тим самим залучаючи, насамперед, молодь до сучасної класики та оркестрової музики.

Пропонуємо особисто познайомитися з творчістю оркестру на наступних концертах в Києві:

14 січня на сімейному концерті «Музична Мульт-Країна», 17 лютого на програмі «5 мюзиклів про кохання» - https://md-eksperiment.org/afisha/ukraine/kyiv/lords-of-the-sound-v-kiyevi-20171224025150 до свята закоханих та 3 березня на масштабному концерті «MARVEL vs DC Comics» у Палаці Спорту!


Читати також