Жан Рено. «Останній крок»

Жан Рено. «Останній крок»

В Києві відбулася ексклюзивна зустріч з представниками грандіозного франко-українського проекту «Останній крок». Головну роль у міжнародному проекті виконає всесвітньо відомий актор Жан Рено.

В Україні тривають зйомки кінострічки «Останній крок», яка стала творчою кооперацією двох європейських країн. У головних ролях довгоочікуваного проекту задіяні артисти світового рівня - Жан Рено («Леон»), Сара Лінд («Вольфкоп»), Джо Андерсон («Сутінки»), Девід Ґясі («Інтерстеллар»), Ігор Цишкевич («Незламна»).

«Останній крок» - це історія Генрі, найбільш розшукуваного з-поміж анонімних найманих вбивць. Він насолоджується самотньою відставкою на березі маленького віддаленого озера серед дикої природи. Дівчина при смерті, після тяжкого нещасного випадку на снігоході, знаходить прихисток в його шале. Чоловік, який завжди вбивав, вперше вирішує врятувати життя ... Їй байдуже, хто цей чоловік. Їй байдуже, хто про неї піклується. Проте, він хоче знати. Він хоче розуміти. Він хоче бути певним. Хто кого насправді чекає?.. Хто на кого полює?..

Сценаристом та, за сумісництвом, режисером фільму став Фредерік Петіжан, відомий за трилогією романів «Fantasy les Dolce». Основною локацією фільму було обрано українські Карпати, візуалізація решти розповіді перенесена до Києва. «На сьогодні ми відзняли вже близько 70%. Я дуже радий, що знайшов в Україні потрібні мені локації, такі, які я собі уявляв під час написання сценарію. А ще мені пощастило працювати з командою справжніх професіоналів», - заявив мес’є Петіжан.

Виконавець головної ролі, Жан Рено, повідомив, що йому дуже сподобалося зніматися в цьому фільмі, і наголосив, що намагався бути максимально переконливим у своїй ролі. «Українці були надзвичайно добрими до нас, і я справді почувався щасливим. Я сподіваюся, що ми зможемо знайти тут іще якісь нові проекти, адже країна та люди надзвичайно відкриті». Щодо своєї подорожі до Карпат, мес’є Рено розповів про «приємний шок» від гірської краси: «Кожного дня перед нами поставав справжній магічний ліс».

Один з продюсерів фільму Олег Герман підкреслив, що зйомки «Останнього кроку» - дуже важливий етап для розвитку українського кіно та виробництва кіно світового рівня в Україні. За його словами, французька частина знімальної групи за місяць зйомок «змогла відчути Україну».

Французький продюсер картини Флоранс Моос повідомила, що показ запланований по всьому світу, а реліз очікується у Франції на початку 2019 року, «адже це зимовий фільм».

Нагадаємо, у 2017 році кінокомпанії EAST-WEST Production (на чолі з Оліасом Барко та Олегом Германом, м. Київ), EIGHT35 (під егідою Корінн Бенішу та Флоранс Моос, м. Париж), SEVEN 52 (за підтримки Лорана Толлерона) та Lagardère Studio оголосили про початок масштабних зйомок. Державне агентство України з питань кіно підтримало творчу колаборацію, надавши фінансову підтримку розміром 21 млн 630 тис. гривень: «Для нас досвід співпраці з кінопрофесіоналами зі світовими іменами є дуже важливим. Це стосується не тільки актора Жана Рено, а й, зокрема, оператора Т’єррі Арбоґаста, який вже не вперше працює над українським проектом. Окрім цього, хочу наголосити на тому, що це дуже вигідний для України проект, оскільки українських проявів у фільмі ми отримаємо значно більше, ніж вклали коштів – всього 30% від загального бюджету. Майже весь фільм буде знятий в Україні, і знімальна група в основному є українською», - зазначив Пилип Іллєнко.


Читати також