11-05-2018 Музеи 274

Выставка «Киев – родина, звучавшая во сне». Музей современного искусства Украины

Выставка «Киев – родина, звучавшая во сне». Музей современного искусства Украины

17 травня о 18.00 Музей сучасного мистецтва України запрошує на відкриття виставки «Киев – родина, звучавшая во сне».

Цей творчій проект присвячено любові до рідних місць, до Києва зокрема. Роботи з музейної колекції об’єднані з роботами Лариси Пуханової та Вадима Жуковського.

Назва цієї виставки народилась з перефразованого вірша Олександра Вертинського, який боготворив Київ. Вона – про улюблене місто, почуття, історичний пласт традицій, минуле, сьогодення й майбутнє. Кожний з нас має свої спогади про місто, чи місце, де пройшли найважливіші роки життя, де нам знайомі і важливі найдрібніші деталі. Саме ці спогади зігрівають душу, наповнюючи її теплою хвилею, яка несе нас туди, де завжди затишно – в нашу глибинну пам'ять.

ЛПуханова-Вертинский-холст-масло 2014

Вадим Жуковський закінчив у 1989 р. республіканську художню школу ім. Т. Г. Шевченка, а у 1999 р. – Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури у м. Києві. На його рахунку 10 персональних та 30 спільних виставок.

Скульптора Вадима граціозно пластична, відтворює настрій, емоції, рух. Філософське осмислення дійсності, різноманітність способів і форм буття, світ свідомості і природи, внутрішнє і зовнішнє – все це закладено у символізмі образів майстра, що скрупульозно працює з бронзою, мармуром, деревом, каменем. З його рук народжуються творіння, насичені художньою та емоційною виразністю.

Лариса Пуханова – обдарована талантом бачити крізь простір та час. Її роботи мають душу, як і Київ, який вона обожнює і відтворює на своїх полотнах. Твори мистикині називають містичними і загадковими, вони захоплюють увагу і не відпускають глядача. Місто і особистість, архітектурні нюанси, деяка незавершеність дозволяють глядачу осмислювати картини, занурюючись в таємницю її творчості.

Криволап-Кивський горизонт-2010полотн-оля

Лариса у 1977 році закінчила республіканську художню школу ім. Т. Г. Шевченка, у 1983 р. – Київській державний художній інститут. З 1990 р. член Спілки художників України. На її рахунку кілька десятків виставок. Дванадцять робіт художниці знаходяться в Національному художньому музеї України. Збірки її творів зберігаються у фонді Міністерства культури України, фонді Спілки художників України, колекції Градобанку, колекції Ігоря Диченка (Україна), Мішеля Терещенка (Франція), приватних колекціях Германії, Ізраїля, Канади, США, Чехії, Словаччини, України, Росії.

Любов до до рідних місць і красеня Києва демонструють також роботи з музейної колекції Любові Рапопорт, Олени Агамян, Зої Орлової, Євгена Волобуєва, Андрія Блудова, Миколи Глущенка, Абрама Маневича, Ганни Криволап, Едуарда Бельського, Валентина Реунова…

Глядач проникне у найпотаємніші спогади талановитих і самобутніх творців, які зберігають найцінніше не тільки у пам’яті, але й на своїх полотнах. Ми будемо крокувати вуличками й проспектами, які змінились з часом, але все одно осталися рідними. Зазирнемо у чарівні куточки, яких ніколи не бачили, будемо роздивлятися архітектурні деталі, на які не звертали уваги, поспішаючи у своїх буденних справах. Минуле, сьогодення і майбутнє об’єдналося, і ми станемо свідками цього. Ми по-новому відкриємо для себе Київ – містичний, несподіваний і такий улюблений. І, можливо, теж проговоримо разом з Вертинським –

«Киев – Родина нежная, звучавшая мне во сне…»

В-Жуковський-Скульптура - шаман севера дерево левкас 2015

В рамках відкриття планується презентація альбому «Київ в мистецтві» , що представить упорядник Сергій Удовик

Музична частина вечора порадує витонченістю, емоційністю і безмежним позитивом."Імпресіонізм та неоімпресіонізм в творчості Дебюсі, Равеля, Колпакова". Твори виконують лауреати міжнародних конкурсів.

Чекаємо вас на церемонії відкриття виставки 15 травня о 18.00

Виставка триватиме з 17 травня по 17 червня 2018 р.

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка, вхід вільний

Адреса музею:

вул. Кирилівська, 41, м. Київ

Координатор проекту – Онищенко Тетяна

тел. +38(067) 250 51 17

Ролик виставки:


Читати також