Перед тим, як купувати автомобіль, треба вірішити, для чого він потрібен

авто позашляховик

Для початку варто визначитися, яку суму ви готові витратити на автомобіль. Далі вирішити, чи збираєтесь ви купити авто бу в Україні, чи вам потрібна лише нова машина. Це залежить від вашого річного доходу або від того, скільки сторінок залишилося в чековій книжці ваших батьків, або ж від щедрості вашого друга. Якщо останні два показника припустити складно, то зупинимося на першому.

Ціна автомобіля

Ціна вашої машини не повинна перевищувати ваш річний дохід. Тобто, заробляючи на місяць одну тисячу доларів, краще купувати машину вартістю близько дванадцяти тисяч, інакше ви можете розоритися на її утриманні. Хоча, звичайно, при певних умовах суму можна міняти. Можна значно заощадити, купивши машину з пробігом. У будь-якому випадку, вирішувати вам.

Не так давно у нас з'явилася система кредитування. Безліч банків пропонують взяти кредит на автомобіль. Але зупиніться і поміркуйте! Система у нас ще не до кінця відточена, можна потрапити у фінансову пастку. Та й до того ж поміркуйте: поки ви не виплатите кредит, машина, по суті, не ваша! У будь-якому випадку, якщо ви зважитеся на кредит, то обміркуйте все гарненько і проконсультуйтеся із знаючими людьми.

Для чого потрібен автомобіль

Отже, з ціною визначилися. Тепер найскладніше і цікаве... А навіщо вам потрібен автомобіль? Тобто - як ви збираєтеся його використовувати? Розберемо основні варіанти.

Вам потрібен універсальний автомобіль на всі випадки життя і при цьому ви не дуже обмежені в коштах, тоді ваш вибір - джип, в залежності від умов використання варто вибирати серед них.

Якщо ви більше часу будете проводити в місті, то має сенс брати невеликий "паркетник". Це джипи, які не дуже сильні на бездоріжжі (але все одно набагато краще звичайного легковика), але при цьому не дуже великі, їх нескладно припаркувати і "керуються" вони практично як легковик.

Якщо ж ви любите штурмувати непрохідні для звичайних автомобілів місця, то варто брати професійний позашляховик. Він ідеально підійде для екстриму, відпочинку, та й в місті буде виглядати непогано.

Якщо ж вам потрібен просто "бронтозавр" для підкреслення іміджу (самодостатність і незалежність), беріть великі паркетники - вони коштують недешево, але розраховані на швидке водіння, і в наших нелегких умовах часто будуть краще престижних седанів.

Вам потрібна звичайна робоча конячка? Щоб була невибаглива і не зжирала весь бюджет? Таких автомобілів багато, вони недорогі, непрестижних марок і абсолютно підходять для переміщення себе коханого і ще чого-небудь / кого-небудь (за обставинами), але врахуйте, навряд таку машину проводжатимуть поглядом...

Ви любите моду? Ви любите, коли вам заздрять? Беріть престижні седани або спортивні автомобілі. Вони дорогі, часто непрактичні, але ореол навколо вас буде най, як то кажуть, чудовий. Тут все впирається тільки в гроші. Але згадайте, про що ми з вами мріяли! Кабріолет, навіть маленький, буде незмінно привертати до вас погляди. Головне, не забувати про сумну долю Айседори Дункан і не надягати довгі шарфи! Тому, якщо бюджет дозволяє, тим більше, якщо вам потрібно виключно прогулянкове авто, беріть спортивний автомобіль.

За матеріалами planetavto.ua


Читати також