Вихід художнього альбому про Тіберія Сілваші

У видавництві CO-OP Media вийшов друком художній альбом «Тіберій Сілваші. Алхімія кольору»

Видавництво CO-OP Media випустило художній альбом про Тіберія Сілваші, найбільш яскравого представника сучасного українського мистецтва, який працює в манері абстрактного живопису. Сілваші вважається лідером нефігуративного живопису, відомий своїми експериментами з кольором і фактурами.

На 132 сторінках книги її автори Алла Шоріна та Григорій Пилипенко розповідають про мистецький шлях художника: наставництво Тетяни Яблонської, роботу на замовлення, творчі пошуки та, насамкінець, створення «Живописних заповідників», які сформували ідеологію для цілих поколінь митців. Історії з життя художника супроводжуються репродукціями картин та ілюстраціями фото з сімейного архіву. Картини у виданні впорядковані у відповідності до хронології написання – від більш реалістичних на початку творчого шляху до нефігуративного живопису останніх років.

«Історія створення цього художнього альбому особлива. Він мав побачити світ ще восени 2017, але, щоб відповідати первинному задуму, нашій команді довелося кілька разів кардинально переробляти контент. Майстер абстрактного живопису Тіберій Сілваші виявився неймовірним співрозмовником про філософію творчості, і ми зі співавтором Григорієм Пилипенко, куратором книжного напряму Валентиною Гаркавою щоразу потрапляли під вплив його харизми, захоплювалися піднесеними парадигмами, геть забуваючи про те, що прийшли зібрати дані про його життя і творчість. Загалом, для того, щоб отримати особисті історії і спогади, нам довелося дуже сильно самоорганізуватися», - розповіла про роботу над виданням авторка Алла Шоріна.

Над книгою також працювали редактор Валентина Гаркава та дизайнер Юлія Повальчук.

Офіційна презентація альбому «Тіберій Сілваші. Алхімія кольору» відбудеться у креативному просторі «Часопис» вже у вересні.

Придбати художній альбом можна в редакції за тел. 050 450-46-92.


Читати також