8 нюансів, на які слід звернути увагу, обираючи чоловічок для новонародженого малюка

чоловічок для новонародженого комбинезон детский

Вибір одягу для діток – приємна та відповідальна справа. А якщо потрібно дитячий одяг купити для новонародженого малюка, то це завдання ще відповідальніше, адже є цілий список критеріїв, яким мають відповідати ці речі. Малятка, які щойно появились на світ, такі ніжні та беззахисні, а тому для них потрібно підбирати все лише найкращої якості. Сьогодні надзвичайно популярними є чоловічки – дитячі комбінезони, які відразу заміняють і кофту чи розпашонку, і повзунки. Такий одяг є зручним і для немовлят, і для матусь, тому й він здобув чималу популярність. На ринку ви знайдете найрізноманітніші чоловічки на будь-який смак. Далі ж ми розповімо, на що слід звернути увагу, вибираючи такі комбінезони для своєї крихітки, аби залишитись задоволеними покупкою.

  1. Розмір. Ну звісно, що ви б звернули увагу на цей пункт, навіть якби ми його тут не згадали. Але ж це перша точка, від якої відштовхуємось, тому й залишимо їй почесне перше місце. Українські виробники здебільшого пропонують розмірну сітку від 56 розміру (для новонародженої малечі) і далі. Ця цифра приблизно відповідає зросту дитини. А от багато закордонних марок вказують на етикетках вік дитини (0-3 місяці, 3-6 місяців і так далі). Тому з цим критерієм дуже просто визначитись. Також орієнтуйтесь на особливості вашого малятка, бо, наприклад, для козачка, який народився з вагою 4 кг, можна відразу купляти 62 розмір, пропускаючи попередній.
  2. Матеріал. Цей критерій важливий з двох точок зору: натуральності та сезонності. Найкращий та найбезпечніший одяг для карапузиків – пошитий з натуральних тканин. Тоді шкіра немовлятка зможе гарно дихати, не буде подразнень та алергій від речей. Очевидно, що для холодної пори можна купити не тільки тоненький трикотажний чоловічок, а й з більш теплих матеріалів. Просто його слід вдягати поверх боді чи іншого натільного одягу.
  3. Шви. Деякі фірми можуть «грішити», виготовляючи немовлячий одяг з грубими, неакуратними швами. Таку продукцію краще оминати, бо шкіра малятка дуже ніжна, а шви можуть її натирати, подразнювати. Ідеально, якщо вам вдасться знайти чоловічки зі швами назовні. Якщо ж таких варіантів обмаль, тоді краще вибрати брендовий дитячий одяг, адже він вирізняється якісним та акуратним пошиттям.
  4. Ніжки відкриті чи закриті. Чоловічки можуть мати низ, як у повзунків або ж як у штанців ( з відкритими ніжками). Ви можете вибирати те, що вам здається кращим та зручнішим. Цей пункт принциповий лише тоді, коли ви плануєте носити дитя в слінгу. Для слінгоносіння обов’язково потрібно обирати чоловічки з відкритими ніжками: так малечі буде зручно, одяг не спричинятиме дискомфорту.
  5. Рукави із «царапками» чи без. Для матусь, які в перші тижні життя малятка вдягають йому на ручки тоненькі рукавички чи так звані царапки (аби дитині не було холодно і вона не драпала себе нігтиками), виробники придумали спеціальні чоловічки. У них рукав продуманий таким чином, що його можна розкотити і зробити рукавички тонкі, або ж закотити назад. Тоді вже не прийдеться докупляти окремо.
  6. Застібки. Зазвичай чоловічки застібаються на кнопки або ж засуваються на замочок. Перший варіант вважається кращим. Якщо ж ви обираєте одяг із замком, тоді подивіться, чи має він підкладку та додатковий захист вгорі. Це важливо задля безпеки та комфорту малечі. Також рекомендуємо віддавати перевагу чоловічкам, які повністю розстібаються: так вам буде зручніше переодягати дитину.
  7. Колір, барвники. Надто яскравий дитячий чоловічок – не дуже добрий варіант, адже ви не завжди можете бути впевненими в тому, що виробник використовував безпечні барвники. Тому краще зупиняти свій вибір на світлих ніжних відтінках.
  8. Аксесуари та аплікації. Розуміємо, що іноді дуже хочеться вдягнути карапуза по-святковому. Але хай завжди на першому місці у вас будуть критерії комфорту дитини та її безпеки. Тому вибирайте речі з мінімальною кількістю аплікацій та прикрас, перевіряйте, наскільки надійно вони закріплені, чи не можуть відірватись.

І хай вашій малечі буде затишно та комфортно в стильних чоловічках, які ви для неї оберете!


Читати також