Орган і рояль. Львівський будинок органної та камерної музики

Орган і рояль. ​Львівський будинок органної та камерної музики. Афіша 2018

 

К О Р О Л ь інструментів & інструмент к О Р О Л І В

Святі Віра, Надія, Любов і їх матір Софія – християнські мучениці, пам'ять про яких ми вшановуємо 30 вересня. У це свято вже сьомий рік підряд у Львівському будинку органної та камерної музики відбувається Авторський концерт знаного українського композитора Богдана КОТЮКА. Його сюди приваблює 400-літня, сповнена сакральної духовності аура, чудова акустика залу і найкращий із діючих, найбільший в Україні орган.

Орган – це найскладніший і найпотужніший із усіх музичних інструментів. Тому його називають КОРОЛЕМ. За своїми виразовими і технічними можливостями органу під силу змагатися з цілим симфонічним оркестром. Інший – теж клавішний інструмент, який здатен на подібне суперництво – це фортепіано. Його називають по-різному: італійці – “піано-форте”, німці – “клявір”, англійці – “ґренд пієноу”, а французи трактують як королівський інструмент – “рояль”.

Цього разу у програмі свого авторського концерту Богдан Котюк пропонує слухачам блок творів для органа та рояля. Окрім провідної української органістки Олени Мацелюх, з якою композитор співпрацює вже майже десятиліття, в концерті виступатимуть львівські піаністи Меланія Макаревич, Ростислав Котюк та Ірина Маковецька (сопрано). До них долучаться одразу аж три піаністки із Дніпра – доцент Музичної академії Наталя Золотарьова, а також її дві талановиті студентки – Дарія Нікітченко і Наталія Поліщук, які є лауреатами міжнародних конкурсів. У виконанні тріо духових – Ліліана Стадник (флейта-piccolo), Ігор Мацелюх (флейта Пана) та Олена Мацелюх (поздовжна альтова флейта) – прозвучить знаковий для творчості композитора Богдана Котюка твір “Рефлексія”.

Програма концерту

1. Річеркар “Єрихон. Фанфари” орган

2. Концертштюк “DJ” рояль

3. Версет Епітафія “Way to Heaven” орган

4. Доменіко-соната in D рояль

5. Доменіко-соната in C рояль

6. Версет Адажієтто “Tet-a-tet” орган

7. Концертштюк “Monaco” рояль

8. Річеркар “Benedictus” орган

9. Річеркар “Рефлексія” тріо духових

10. Симфонічна поема “Sanctus” орган

11. Концертштюк “Drive” рояль


Читати також