Подих Карпат. Proart Gallery

Виставка Подих Карпат. Proart Gallery. Афіша Львів 2018

ПОДИХ КАРПАТ

ІГОР ЮРЧЕНКО

ВИСТАВКА ЖИВОПИСУ У PROART GALLERY

08. 11. – 06. 12. 2018

8 листопада о 17:00 у Proart Gallery (Львів, вул. Героїв УПА, 77) відбудеться відкриття персональної виставки живопису львівського мистецтвознавця та художника Ігоря Юрченко.

Як розповідає автор: «Карпати, їх душа не залишають байдужими серце митця: то динамікою гри верхівок дерев, яка поєднується із пасмом біло-сивих хмар; то меланхолійно торкаючи його глибиною і задумливим спокоєм похмурих гір; то раптовим сонячним промінням, що вириває із темного полотна гір крони дерев, площини полонин та дахи будівель і будує мозаїку кольорів. Контрасти неосвітлених силуетів гір, що суцільною стіною втягують в свій простір, наштовхують на роздуми, запрошують поринути в думки, полинути над ними немовби уві сні...

Карпати дихають і розмовляють, розповідають про пригоди та історичні події свідками яких вони були. В холодні зимові часи хурделиці вони згадують літній цвіт Іван-Чаю та гудіння бджіл. Карпати прекрасні в різні пори року, вони видихають сенс свого буття, м'яко захоплюють душу, що звільнилася в часі від сьогодення, поринула в роздуми про вічність, про буття людини, про її присутність в цьому й тому світі. Легенди Карпат та їх фольклор дзеркально-історичним відображенням гомонять та розповідають про минуле, про традиції сивої давнини, повчають мудрості та надихають.

І йде художник, усамітнившись, поринає глибоко в себе, залучає досвід та історію мистецьких хвиль і подій, шукає свою стежку в «горах сучасного мистецтва». Його хвилює колорит, те як він живе у формі й просторі. Його розум не покидають проблеми художнього відбору, міри й узагальнення, нетрадиційних побудов композицій та структур формату. Це проблеми стилю та пластики форм, їх виразна доцільність у тих чи інших станах. Всі ці концептуальні орієнтири стимулюють митця зібрати свій мистецький крам і поринути в «подих Карпат», вислухати серцем їх сповідь та описати словом пензля на форматі полотна».

Ігор Юрченко є членом Національної спілки художників України, членом Спілки дизайнерів України, членом Спілки критиків та істориків мистецтва та кандидатом мистецтвознавства. Ігор Юрченко – випускник кафедри промислового дизайну Харківської державної академії дизайну та мистецтв (1988–1993; доцент кафедри дизайну й основ архітектури НУ «Львівська політехніка» (з 2001 й до сьогодні). Митець є учасником регіональних, всеукраїнських, міжнародних пленерів та виставок живопису і графіки, автором персональних виставок в Україні та закордоном.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати персональну виставку живопису художника Ігоря Юрченко у Proart Gallery до 6 грудня!

Адреса: м. Львів, вул. Героїв УПА, 77

Графік роботи: понеділок – п’ятниця 10:00 – 19:00, субота 10:00 – 17:00

Контакти: тел.: +380 67 334 4003


Читати також