Виставка Земля і небо. Галерея Зелена канапа

Виставка Земля і небо. Емалі. Галерея Зелена канапа. Афіша Львів 2018

 

Олексій Коваль “Земля і небо”. Емалі

Виставка нових монументального розміру творів Олексія Коваля з Києва «Земля і Небо» це присвята величним стихіям, які є першоосновою нашого світу. Земля, Небо, Вода і Повітря, всі вони, що перебувають у невпинному взаємо обміні енергією, взаємно впливають, та перебувають у діалозі з Людиною.

Цикл творів у техніці емалей на металі, а також офортів є логічним продовженням попереднього циклу, який називався «Місця сили». Його Олексій творив присвячуючи твори вражаючим пейзажам різних частин світу, які його надихнули. Велич яких підносить дух і дає наснагу.

Подорожуючи світом Олексій знайшов образи для зображення стихій. Це і лазур життєдайної води Адріатичного моря Хорватії, і глибина та безмежність неба Тибетських гір, і світло, провідником якого є повітря Азії. І врешті - благодатний скарб України – чорна земля, що уособила велич четвертої стихії. Адже такої землі не зустрінеш ніде.

Крім цих пейзажів 2018 – 2019 року, на виставці буде представлена улюблена багатьма шанувальниками творчості Олексія – маленька українська серія 2017 року. В основі цих творів орнаментика вишивки та різьби української аристократії – козацької старшини, поєднана з образами українців зі старих фотографій кінця 19 початку 20 століття. Усього Коваль привезе нам близько дюжини творів, які раніше не були представлені для огляду.

Відкриття виставки відбудеться 15 січня о 17.00. запрошуємо!!!

15. 01 – 10.02.2019


Читати також