Спогади. Моя подорож до Львова

Олеський замок. Львів

Це був жовтень... прекрасний час для подорожей! Кажуть, що осінь - пора нудьги і депресії, але якщо не нудьгувати вдома, а проводити цікаво час, то ніяка хандра навіть близько не підійде! Самостійна поїздка до Львова дала нам прекрасну можливість побачити красу легендарного міста, дізнатися його історію і змінити осінню обстановку.

Красиве місто, розташувався на заході України. Неймовірна атмосфера Львова вабить туристів з усього світу. Він вважається одним з найбільших і унікальних міст нашої країни. Львів бездоганно заслуговує на звання культурної столиці України. Величним назвою місто зобов'язане, королю Данилу Галицькому, який назвав його на честь свого сина Лева. Не випадково на фасадах будинків і культурних надбаннях частенько зустрічається скульптура царя звірів, адже Львів ще називають містом Лева.

Замки Львова

В першу чергу нас зацікавила ця подорож, бо мій чоловік вже давно мріяв потрапити до всіх замків Львівщини. Я раніше чула тільки про Свірзький замок, Підгорецький замок та Олеський замок, а виявляється, що їх набагато більше. І оскільки ми вирішили помандрувати десь протягом 2 тижнів, то домовились потрапити до всіх існуючих на сьогодні замків Львівщини. Детальніше про замки Львівщини можна почитати тут.

Поїздка до Львова поїздом

Наша поїздка до Львова випала на будні дні і нам без проблем вдалося купити квитки на поїзд. Від Києва до Львова приблизно 600 км. Купейні квитки в обидві сторони обійшлися в 500 грн. за людину. Дорога зайняла близько 8-ми годин. Добре, що є нічний поїзд і в 7-й ранку ми вже були на місці. Львів вранці по-своєму прекрасний.

Екскурсія по Старому місту

Знайти житло не складе особливих труднощів. На вокзалах частенько пропонують квартири і екскурсії. Ми знайшли по приїзду, але можна і по Інтернету заздалегідь бронювати. Квартира в центрі Львова чекала нас через дві години, і ми могли з легкістю прогулятися тихими ранковими вулицями міста. Людей майже немає, а в повітрі - чарівний аромат львівської кави. Не дарма Львів ще називають «кавовою столицею», на вулицях можна побачити затишні кав'ярні, де варять ароматний напій. З ранку це те, що потрібно!

Площа Ринок Львів

З самого початку ми попрямували до головної площі Ринок. Вона вважається серцем міста. Якщо знімати житло в центрі Львова, то все досить близько і можна дійти пішки. Тим більше, щоб відчути місто і його особливу атмосферу потрібно потрапити в нього так би мовити зсередини. Що ми і зробили! Наша квартира перебувала прямо біля площі Ринок на Староєврейській вулиці. Хороші умови за 500грн на добу з трьох чоловік. Зазвичай заселення в 12 дня, але нас заселили в 9 ранку, це ще один плюс поїздки в будній день.

Так як з екскурсоводом домовилися на 11, в нашому розпорядженні було дві години і можна було пройтися по магазинах і купити, щось попоїсти. Знайшовши веганскьку кафешку, ми спрямували туди.

Після того,як ми трошки розслабилися і налаштувалися на потрібну хвилю, ми пішли до собору Святого Юра. Де нас чекала екскурсовод. З нею нам дуже пощастило, не дарма мій чоловік витратив цілий вечір на перегляд оголошень. Вразило, з якою любов'ю і гордістю вона розповідала про Львів. Приємно, що для людини це не тільки робота, а й частинка душі, якій вона з нами поділилася.

Продовження читайте далі…


Читати також