31-03-2019 Музеи 93

Виставка «Кохання у сонячному сяйві». Lera Litvinova Gallery

Виставка «Кохання у сонячному сяйві». Lera Litvinova Gallery. Афіша Київ 2019

Леонора Янко та Лера Літвінова відкривають персональну виставку Алли Волобуєвої «Кохання у сонячному сяйві»

6 квітня – 20 квітня 2019 року

6 квітня 2019 року о 16:00 у Lera Litvinova Gallery відбудеться відкриття персональної виставки Алли Волобуєвої «Кохання у сонячному сяйві». Lera Litvinova Gallery реалізує арт-проекти як за кордоном, так і в Україні на музейних та інших локаціях, прагнучи поширювати творчість українських митців на місцевій і світовій арт-аренах.

Виставка Кохання у сонячному сяйв Lera Litvinova Gallery

Алла Волобуєва – мисткиня з романтичними та водночас глибокими філософськими поглядами. Тонко відчуваючи світ, людей та природу, вона вміло переносить різнобарвні враження на полотно. Авторка використовує досить незвичну техніку – майстерно володіючи кольором вона застосовує його для енергетичного наповнення картин, відображення глибини та спокою. На рахунку художниці численні персональні й групові виставки як в Україні, так і за кордоном.

У роботах, що ввійшли до виставки «Кохання у сонячному сяйві», авторка викриває прості й прекрасні істини, які людина не помічає у гонитві за чимось недоступним. У світі технологій люди стали схожими на машини, що живуть у величезній комп'ютерній симуляції, лише задовольняючи потреби свого тіла. Сучасний ритм життя, практично не залишає можливості зупинитися і поглянути на те прекрасне, що нас оточує. Тому мисткиня прагне змусити глядача на хвилинку відволіктись від імейлів і телефонних дзвінків та подивитись навколо. Чи пам’ятаєте ви запах лісу опівдні? Чи давно споглядали, як колишеться вітер в траві, як дерева починають цвісти, як дощ омиває все весняним запахом, як швидко проносяться в небі хмари? У своїх роботах художниця спонукає до усвідомленості й сповільнення, до відчуття кожної секунди життя, любові до життя.

Виставка Кохання у сонячному сяйв Lera Litvinova Gallery

Алла Волобуєва зауважує: «Цією виставкою я хотіла показати, яким величезним є всесвіт. Його неможливо осягнути розумом, а наше життя – це всього лише маленька прогулянка, заповнена подіями, прекрасними деталями природи й мистецтва, а не тільки супермаркетами і телевізором».

Однією з центральних робіт експозиції є картина «Кохання в сонці». Художниця надихається давньогрецькою міфологічною історією Клітії - німфи, закоханої у бога Аполлона. Яка перетворилася на квітку соняшника, від туги за коханим та асоціюванням його із сонцем. Мисткиня узагальнює вплив та значення любові, рефлексує про важливість світлих почуттів навіть у драматичних історіях, адже любов один з чинників переродження та розвитку душі.

Куратором проекту виступає Леонора Янко, мистецтвознавець, арт-менеджер та директор Lera Litvinova Gallery: «Роботи Алли Волобуєвої вражають своєю глибиною і енергетичним наповненням, а нестандартна техніка і цікаве використання кольору змушують зазирнути у якісно новий простір образів. Поєднання темних відтінків та яскравих спалахів, колоритні й автентичні мотиви, витончена гра контрастів вдало підкреслюють концепцію її робіт». Виставка відкрита до 20 квітня 2019р.

Адреса: м. Київ, вул. Набережно-Рибальська, 3.

Вхід вільний.

тел. 050 033 33 17


Читати також