Звуки Львова. Ференц Ліст

Піти на концерт-лекцію Звуки Львова. Ференц Ліст.

Молодіжний рух Експеримент та Львівська національна філармонія запрошують вас на нову подію із циклу Звуки Львова.

24 червня 2019 року
Концертний зал ім. С.Людкевича
19:00
Вхід безкоштовний

Богдан Котюк – лектор-музикознавець
Олена Мацелюх – орган
Меланія Макаревич – фортепіано
Наталя Дитюк – сопрано
Анастасія Мякушко - віолончель
Андрій Макаревич - фортепіано

Організатор проекту Герман Гошкадор

Довідки за телефоном: 0661670488 (Герман)

Докладніше про подію:

Найвидатніший в історії музики піаніст-імпровізатор, композитор-символіст, оперний постановник і диригент, меценат, друг і тесть великого Ріхарда Вагнера, а ще - органіст і аббат. Він любив свою батьківщину, але за все життя так і не вивчив угорської мови, бо спілкувався німецькою, французькою та італійською, а себе вважав просто ... ЄВРОПЕЙЦЕМ.

Покровителькою Ліста в молоді роки, а згодом - матір'ю трьох його дітей була французька письменниця і власниця модного паризького салону - графиня Марі д'Аґу.

А великим коханням другої половини життя - подільська княгиня Кароліна Сайн-Вітґенштайн (з дому - Івановська з-під теперішнього Кропивницького). Саме тому Франц Ліст знав і любив Україну. Він часто гастролював у Львові, Києві, Чернівцях, Єлисаветграді, Одесі...

Лекція-концерт "Звуки Львова. Франц Ліст", що відбудеться 24 червня 2019 року у Львівській національній філармонії привідкриє публіці сповнене авантюри життя і феєричну атмосферу творчості геніального композитора.

Орган і рояль, тромбон і віолончель, сопрано і коментар музикознавця у супроводі відеоряду - усі ці "Звуки Львова" створять портрет Ліста, чиїм іменем навіть названа одна із центральних вулиць нашого міста.

Композитор і музикознавець Богдан КОТЮК


Читати також