10-08-2012 Театр 853

Московський Фестиваль вуличного театру

фестиваль в Саду імені Баумана

Фестиваль вуличного театру і карнавальної культури "Одного разу в парку" пройде в Саду ім. Баумана, парку "Кузьминки" і Парку Горького з п'ятниці по неділю.

Ідея фестивалю, організованого за підтримки Департаменту культури Москви, народилася в державної організації "Мосгорпарк", яка раніше оголосила конкурс на проведення подібного заходу. Конкурс виграла невелика компанія Sounds good.



"Ми знаємо, що фестивалі вуличних театрів в Москві проводилися не раз. Але вперше такий фестиваль проходить в парку. Добре, що" Мосгорпарк "дає площі під цей захід, тому що мені здається, що парк - це таке місце, де повинні відбуватися всілякі чарівні театральні історії. Природа з мистецтвом працюють дуже красиво, адже парк - це природна декорація", - розповіла один з організаторів фестивалю, представник компанії Ганна Рогова.



Фестиваль пройде в трьох московських парках, програма кожного дня буде мати свою специфіку - в залежності від географії і публіки.



"Ми обрали саме ці парки, тому що вони підходять нам за концепцією. Сад імені Баумана - дуже невеликий, приємний, знаходиться в центрі міста - там ми робимо програму більшою мірою молодіжну, інтелектуальну, художню.

" Кузьминки "- це місце сімейне. Туди приходять мами з колясками, діти катаються на велосипедах. Там ми робимо сімейну програму", - розповіла Рогова

У фестивалі візьмуть участь три іноземних колектива.

"Ми хотіли, щоб всі запрошені з-за кордону колективи були різні за своєю специфікою. Cantiere Ikrea - це вуличний італійський театр, Teatro Pavana - це компанія з Венеції, і їхні виступи схожі на венеціанські карнавальні ходи. А TOL - це сучасний бельгійський вуличний театр, який демонструє нові тенденції. Нам хотілося, щоб прийшла публіка побачила і стандартний вуличний театр, і нові його модифікації ", - сказала вона.

За її словами, організатори прагнуть познайомити московську публіку із самим жанром вуличного театру.

"Ми хотіли, щоб всі зрозуміли, що вуличні артисти - це не ті, які нікому не потрібні. Це - окремий вид мистецтва. В Європі це - жанр, а у нас, мабуть, в силу погоди багато хто не хоче працювати з організацією подібних заходів. До того ж, у нас немає такої артистичної культури - всім хочеться зарплату, а вуличним артистам важче продавати і підносити своє мистецтво, у нас соціальна забезпеченість на іншому рівні. Нам хочеться пояснити, що це такий вільний красивий вид мистецтва, який у нас теж може існувати ", - розповіла Рогова.

Співрозмовниця агентства також закликає публіку приходити на фестиваль в маскарадних костюмах.

"У Бразилії ж існує карнавал, там люди хочуть бути яскравими. А у нас, мабуть, люди бояться виділятися з натовпу. Всі трішечки закриті. Нам хочеться, щоб люди, дивлячись на яскравий натовп, самі ставали такими. У нас будуть гримери і костюмери , які будуть робити наших гостей красивими і святковими", - сказала вона.

Фестиваль відкриється 10 серпня в 15 годин в Саду імені Баумана.


Читайте также