31.08.2016
Новости культуры
eye 214

Осінні прем’єри на сцені Львівської філармонії

Осінні прем’єри на сцені Львівської філармонії

У вересні Львівська філармонія відкриває концертний сезон. Окрім презентації нового диригента Академічного симфонічного оркестру Тараса Криси, на слухачів також чекають авторський проект музиканта Богдана ДашакаNEWMUSICALPROJECT та фестиваль «Львівські прем’єри», присвячений львівським композиторам сучасності.

Відомий виконавець популярної музики та диригент Богдан Дашак розповів, що його проект був започаткований ще у травні. Зараз програма NEWMUSICALPROJECTнаполовину оновлена.

Богдан Дашак розповів: «Моєю ціллю було ввести в програму загальновідомі твори, які публіка легко впізнає. Це буде легкийвечір для відпочинку. Ми презентуємо різні стилі, композиторів та часи – 20-30-ті, 60-70-ті і сучасність. Наприклад, створена сюїта на музику американського композитора СтівіВандера – You’rethesunshine, Isn’tshelovely, Ijustcalled… Поряд з ними – сюїти чи попурі з творів класичних джазових композиторів».

Організатор проекту розповів, що на концерті прозвучать і його авторські твори, написані саме для NEWMUSICALPROJECT: сюїта з трьох частин «Бразильєра» в латиноамериканському стилі, WestCoastSuite і кілька соул-композицій.

«Я також буду і вокалістом– маю певний досвід в цій сфері, хоча переважно займався диригуванням. Але останнім часом вирішив пригадати і це амплуа. Цікавіше, коли маєш справу з різними жанрами та методами виконання», – пояснив Богдан Дашак і додав, що в концерті також візьмуть участь Юлія та Олександр Божик. Вони зіграють сюїту і доєднаються до двох дуетів.

Комерційний директор філармонії, координатор фестивалю «Львівські прем’єри» Богдан Сегін розповів, що ідея проведення цієї серії концертів належить Львівській організації національної спілки композиторів України і буде реалізована у співпраці з Львівською обласною філаромнією.

Всього відбудеться чотири заходи – з 9 по 13 вересня. Дві події пройдуть у концертному залі філармонії. Зокрема, це відкриття фестивалю, яке диригуватиме Тарас Вергун. В програмі – музика молодих львівських композиторів Любави Сидоренко, Золтана Алмаші, Остапа Мануляка, а також представників старшого покоління – Віктора Камінського, Богдани Фроляк, Юрія Ланюка. Другий концерт для хору також прийматиме філармонія. Галицький академічний хор виконуватиме духовну музику під диригуванням ВасиляЯциняка.

11 вересня в Пороховій вежі відбудеться своєрідний експеримент – Остап Мануляк презентує проект електро-акустичної музики «Electro-акустика». Богдан Сегін розповів, що координатор цього концерту Остап Мануляк вже кілька років керує студією електро-акустичної музики. А завершить фестиваль концерт для скрипки та фортепіано від Лідії Футорської та Маргарити Головко.

Богдан Сегін висловив сподівання, що фестиваль пройде гарно і стане традиційним для Львова.

Читайте также


up