Конкурс «Читаємо Франка»

Конкурс «Читаємо Франка»

29 травня о 19.00 у Будинку актора Національна спілка театральних діячів України за підтримки Львівського товариства у Києві та Івано-Франківського земляцтва проведе Вечір вшанування пам'яті Івана Франка - «Читаємо Франка».

Вечір приурочений до роковин смерті Великого Поета, адже 28 травня 1916 року він відійшов у вічність. Програма Концерту об`єднає переможців Всеукраїнського конкурсу професійних читців ім. І. Франка, який НСТДУ проведе напередодні 28-29 травня та провідних театральних діячів України.

Метою Конкурсу «Читаємо Франка» є популяризація творів класика української літератури, вдосконалення та підвищення виконавської майстерності читців, підтримка обдарованих молодих виконавців. Такі ідеї закладалися у цей конкурс від самого початку, але з часом він втратив популярність і відбувався рутинно.

Конкурс Читамо Франка

Минулого року Конкурс вперше проводився новою командою НСТДУ на чолі з Головою, народним артистом України Богданом Струтинським. Цьогоріч було вирішено зробити ребрендинг. По-перше, було змінено візуальну складову Конкурсу. По-друге, саму назву було лаконічно спрощено до заклику «Читаємо Франка». По-третє, у соцмережі Фейсбук був запущений #franko_challenge, суть якого полягала в тому, щоб прочитати на камеру улюблений вірш Франка і передати естафету друзям. Розпочав #franko_challenge Богдан Струтинський, а багато відомих театральних діячів підхопили та продовжили…

Участь у Конкурсі візьмуть переможці міжобласних відбіркових турів, адже структуру НСТДУ складають Київське місцеве творче та 5 міжобласних відділень (Київське, Харківське, Львівське, Одеське, Дніпропетровське). За традицією переможців буде визначати професійне журі, головою якого є народний артист України Петро Панчук, актор Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. У складі журі: відомий читець, нар. арт. України Анатолій Паламаренко, викладачі сценічної мови з КНУТКіТ ім. І. Карпенка-Карого – засл. д. мист. України Любов Підлісна та засл. арт. України Тетяна Кобзар, радіоведуча, засл. арт. України Лариса Недін та молоді, але дуже популярні театральні діячі – актор В`ячеслав Довженко та режисер Тамара Трунова.

Цього року Організаторами Конкурсу встановлено грошову винагороду за I, II та III премію. Вхід на конкурсну програму вільний, 28 травня початок об 11.00, 29 травня – о 10.00.

(м. Київ, Будинок актора за адресою: вул. Ярославів Вал, 7,

29 травня о 19.00)

За додатковою інформацією звертатися за номером: 093-511-56-02 (Лілія)


Читайте также