06-09-2018 Музеи 178

Виставка Годуновы. Музей сучасного мистецтва України

Виставка Годуновы (Godunov`s family). Музей сучасного мистецтва України. Афіша Київ 2018

13 вересня Музей сучасного мистецтва України відкриває новий виставковий сезон експозицією «Годуновы / Godunov`s family», яка відбувається у рамках проекту «Семейные ценности – Родинні зв’язки».

Сім’я - це об’єднання енергій, це потужний ресурс, яким володіють члени родини, а якщо вони вміють і хочуть його накопичувати та збагачувати, вони ділиться цією енергію з оточуючими. Родина Годунових – приклад надзвичайної творчої енергії, яку вони щедро несуть у світ.

Годуновы Музей сучасного мистецтва Украни

Родоначальник цієї творчої родини - Годунов Олександр Федорович (1916-2002) народився у селянській, багатодітній родині. Можемо тільки уявити, яким нелегким було життя цієї людини, але творча енергія допомогла йому витримати усі випробування, які випадали на долю, пережити усі катаклізми непростих часів й подарувати світу свої самобутні твори, сповнені позитива, любові до життя, до неймовірних красот природи.

Закінчивши Київський художній інститут, згодом він сам став вчителем для молоді працюючи керівником художньої студії при Будинку офіцерів у Києві, ділився досвідом на Київському живописно-скульптурному комбінаті при Творчо-виробничому комбінаті «Художник». Картини майстра знаходяться у багатьох державних та приватних зібраннях України та інших держав.

Годуновы Музей сучасного мистецтва Украни

Годунова Тетяна Яківна (1923-2013) походить із старовинної київської родини Коваленків. Вона багато читала, була обізнана на мистецтвознавстві. Із чоловіком познайомилась, коли він був студентом художнього інституту і з того часу стала його коханою, музою, «тилом», його вірним і надійним другом. Не будучи художником за фахом, в неї було головне – почуття кольору і краси, вміння робити затишок і комфорт у домі, підтримуючи своїх улюблених чоловіка, доньку, а з часом і онуку на їх творчому шляху. Вона захоплювалась рукоділлям і техніка у стилі печворк стала для неї своєрідним живописом. Своїм «веселим стібком» мисткиня компанувала клаптики тканини, створюючи яскраві, теплі, радісні речі.

Годуновы Музей сучасного мистецтва Украни

Донька чудового наставника, який любив та вмів вчити живопису, Лариса Олександрівна Годунова (1946) пам’ятає, як батько «ставив їй руку», вчив штрихуванню, почуттю тону. Пані Лариса згадує свої перші натюрморти для вступу у художню школу – глечик із яблуком та синю чашку. Батькові поради дали чудові результати – випускниця Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, де вона набувала досвід живописця, навчаючись в майстерні Тетяни Ніловни Яблонської, стала видатним українським живописцем, її твори мають свій неповторний почерк. Графіка, натюрморти, пейзажі, портрети, тематичні серії робіт – тонкі і захоплюючі, а архітектурні мотиви її полотен атмосферні і ліричні. Пані Лариса увічнює в своїх роботах вулиці, будинки, квіти, дерева, настрій, почуття і відчуття.

Гудунова Ірина Георгиевна (1973) отримала від своїх рідних талант і любов до живопису, доповнила своїм світовідчуттям, фантазіями, мріями, відшліфувала майстерність у НАОМА під керівництвом чудового майстра Феодосія Гуменюка і відкрила світу свою неабияку творчу енергію працюючи в різних видах і жанрах образотворчого мистецтва. Монументальний розпис, іконопис, портрети, натюрморти, абстрактні композиції. В творчості пані Ірини більш 20 персональних виставок, де вона демонструє свою многогранність. Її полотна знаходяться у багатьох музеях України, приватних колекціях поціновувачів творчості цієї непересічної особистості.


Виставка «Годуновы / Godunov`s family» - це енергія життя, сповнена позитива, краси та любові. На відкриття виставки зберуться мистецтвознавці, художники, науковці, музейники, галеристи і, звичайно, рідні і друзі родини - люди, які приходять до чудових українських майстрів за естетичним задоволенням, зарядом позитива й життєдайним подихом великого мистецтва.

У ці чудові осінні дні запрошуємо насолодитися яскравими та дорогоцінними плодами – творами родини Годунових, затишною атмосферою музейних залів, приємною бесідою з художницями, келихом ароматного вина та музикою, яка, як завжди, звучить у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів під керівництвом Павла Колпакова.

Годуновы Музей сучасного мистецтва Украни

Чекаємо вас на церемонії відкриття виставки 13 вересня о 18.00.

Виставка триватиме з 13 вересня по 28 жовтня 2018 р.

Координатор проекту – Онищенко Тетяна

тел. +38(067) 250 51 17

е-mail: modern-museum@ukr.net

Музей працює з 11.00 до 19.00 кожного дня, крім понеділка. Вхід вільний

Адреса Музею:

вул. Кирилівська, 41, м. Київ


Читайте также