​Під Києвом пройде Чемпіонат світу з середньовічного бою

Фестиваль середньовічного бою. Парк Київська Русь. Афіша Київ 2019

1000 лицарів з 30 країн світу змагатимуться в залізних обладунках

З 16 по 19 травня в Древньому Києві в Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») пройде грандіозна подія світового масштабу, на яку очікують українці та гості країни з травня минулого року – Фестиваль середньовічного бою.

Під час Фестивалю пройде Чемпіонат світу з середньовічного бою IMCF, який в Україні проводитиметься вперше за всю історію даного виду спорту. На ристалищі Древнього Києва збереться понад 1000 бійців з близько 30 країн світу – а це найбільша кількість учасників за всю історію проведення Чемпіонату всіх років. У безкомпромісних поєдинках в неймовірно видовищних боях бійці змагатимуться за титул чемпіонів світу.

Чемпіонат світу - це наймасштабніший спортивний захід 2019 року в Україні. Після визнання середньовічного бою видом спорту та гучних на весь світ перемог Збірної України на чемпіонатах, середньовічний бій набрав неймовірної популярності. Туристи з'їжджаються з усіх куточків світу, щоб повболівати за свою Збірну. І нарешті в українців з'явилася можливість підтримати наших спортсменів, не виїжджаючи за межі країни.

Спортсмени вдягнуть важкі металеві лицарські обладунки та покажуть свою доблесть в повноконтактних боях справжньою середньовічною зброєю, зробленою за історичними зразками. Протягом чотирьох днів можна буде побачити одиночні та групові бої, та навіть жіночі поєдинки. А щовечора на гостей фестивалю чекатимуть бугурти – масові поєдинки, найбільший з яких проходитиме в суботу – до 500 на 500 бійців. Це не постановочні битви, тут все по-справжньому!

Програму доповнить колорит Древнього Києва, адже саме тут можна буде побачити справжнє середньовічне місто Х століття в його повному розмірі. Гостей чекає можливість відчути себе жителем Середньовіччя, скуштувати смачних страв, приготованих на відкритому вогнищі, покататися на конях верхи та в екіпажах, відвідати музеї, політати на канатному спуску «Політайло» і швидкісній гірці «Змій Горинич», постріляти з лука та аркбалісти, викарбувати старокиївську монету, вдягнутися в жителя Древнього Києва в Княжій костюмерній, виготовити виріб у гончара, відпочити біля Лісового озера, відвідати різні майстер-класи та ярмарок майстрів. Дітки від 2 до 12 років зможуть розважитися в мотузковому кубі-лабіринті - «Мишоловці».

У перервах між боями гостей чекає розважальна програма, кінні виступи, флеш-моби та майстер-класи з середньовічних танців з відвідувачами, розіграш чаші подарунків. А ввечері подарують справжній подив та захоплення яскраві постріли з требушету вогняними ядрами, а в суботу – ще й феєричне фаєр-шоу. А після - гостей запросять на Лісове озеро на музично-розважальну програму, яка триватиме допізна.

У неділю можна буде побачити найінтригуючу частину фестивалю - нагородження переможців.

Захід проходить за сприяння Всеукраїнської федерації середньовічного бою (президент - Володимир Янченко), а також за підтримки Міністерства молоді та спорту України (міністр - Ігор Жданов), Київської обласної державної адміністрації (голова - Олександр Терещук), Обухівської районної державної адміністрації (голова - Михайло Письменний), управління туризму та промоції КМДА (начальник - Антон Тараненко).

Нагадаємо, Україна стала першою країною в світі, якій вдалося досягти офіційного визнання середньовічного бою як виду спорту.

Для тих, хто захоче продовжити свій відпочинок ще на день, є можливість залишитися з ночівлею в кемпінгу, будинку готельного типу «4 кімнати» або в хостелі, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00.

Древній Київ в Князівстві Київська Русь розташований недалеко від Києва сучасного - всього в 45 хвилинах їзди - в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів. Маршрутки курсують з Києва від станції метро «Видубичі» (вихід з метро в бік «Фуршету») відповідно до розкладу на сайті. Детальна інформація та вартість квитків на Фестиваль середньовічного бою на сайті фестивалю

Под Киевом пройдет Чемпионат мира по средневековому бою. 1000 рыцарей из 30 стран мира будут соревноваться в железных доспехах

С 16 по 19 мая в Древнем Киеве в Княжестве Киевская Русь («Парк Киевская Русь») пройдет грандиозное событие мирового масштаба, которого ждут украинцы и гости страны с мая прошлого года – Фестиваль средневекового боя.

Во время Фестиваля пройдет Чемпионат мира по средневековому бою IMCF, который в Украине будет проводиться впервые за всю историю данного вида спорта. На ристалище Древнего Киева соберется более 1000 бойцов из около 30 стран мира – а это наибольшее количество участников за всю историю проведения Чемпионатов всех лет. В бескомпромиссных поединках в невероятно зрелищных боях бойцы будут соревноваться за титул чемпионов мира.

Чемпионат мира – это самое масштабное спортивное мероприятие 2019 года в Украине. После признания средневекового боя видом спорта и прогремевших на весь мир побед сборной Украины на чемпионатах, средневековый бой приобрел невероятную популярность. Туристы съезжаются со всех уголков мира, чтобы поболеть за свою сборную. И, наконец, у украинцев появилась возможность поддержать наших спортсменов, не выезжая за пределы страны.

Спортсмены наденут тяжелые металлические доспехи и покажут свою доблесть в полноконтактных боях настоящим средневековым оружием, сделанным по историческим образцам. В течение четырех дней можно будет увидеть одиночные и групповые бои, и даже женские поединки. А каждый вечер гостей фестиваля ждут бугурты – масссовые бои, крупнейший из которых пройдет в субботу - до 500 на 500 бойцов. Это не постановочные сражения, здесь все по-настоящему!

Программу дополнит колорит Древнего Киева, ведь именно здесь можно будет увидеть настоящий средневековый город Х века в его полном размере. Гости смогут ощутить себя жителем Средневековья, отведать вкусных блюд, приготовленных на открытом огне, покататься на лошадях верхом и в экипажах, посетить музеи, полетать на канатном спуске «Полетайло» и скоростной горке «Змей Горыныч», пострелять из лука и аркбалисты, отчеканить древнекиевскую монету, переодеться в жителя Древнего Киева в Княжеской костюмерной, изготовить изделие у гончара, отдохнуть у Лесного озера, посетить различные мастер-классы и ярмарку мастеров. Детки от 2 до 12 лет смогут развлечься в веревочном кубе-лабиринте - «Мышеловке».

В перерывах между боями гостей ждет развлекательная программа, конные выступления, флэш-мобы и мастер-классы по средневековым танцам с посетителями, розыгрыш чаши подарков. А вечером подарят настоящее удивление и восхищение яркие выстрелы из требушета горящими ядрами, а в субботу – еще и феерическое фаер-шоу. А после – гостей пригласят на Лесное озеро на музыкально-развлекательную программу, которая продлится допоздна.

В воскресенье можно будет увидеть самую интригующую часть фестиваля – награждение победителей.

Мероприятие проходит при содействии Всеукраинской федерации средневекового боя (президент – Владимир Янченко), а также при поддержке Министерства молодежи и спорта Украины (министр – Игорь Жданов), Киевской областной государственной администрации (председатель – Александр Терещук), Обуховской районной государственной администрации (председатель – Михаил Письменный), управление туризма и промоций КГГА (начальник – Антон Тараненко).

Напомним, Украина стала первой страной в мире, которой удалось достичь официального признания средневекового боя как вида спорта.

Для тех, кто захочет продолжить свой отдых еще на день, есть возможность остаться с ночевкой в кемпинге, дома гостиничного типа «4 комнаты» или в хостеле, предварительно забронировав места.

Древний Киев открывается в 10:00.

Древний Киев в Княжестве Киевская Русь расположен недалеко от Киева современного - всего в 45 минутах езды - в Киевской области, Обуховском районе, с. Копачов. Маршрутки курсируют из Киева от станции метро «Выдубичи» (выход из метро в сторону «Фуршета») согласно расписанию на сайте. Подробная информация и стоимость билетов на Фестиваль средневекового боя на сайте фестиваля.


Читайте также