07-06-2019 Музеи 146

Арт-виставка «12 місячних»

Арт-виставка «12 місячних». Хаб «Діалог». Афіша Київ 2019

«12 місячних» повертаються: у Києві знову відкриється виставка про менструацію

9 червня у хабі «Діалог» відбудуться дві дивовижні події – відкриття арт-виставки «12 місячних» та практичний майстер-клас для матерів та дівчат 11-16 років «Дорослішаємо разом».

Чого чекати від виставки:

Арт-виставка «12 місячних» знімає табу із розмов про менструацію. 12 відомих ілюстраторок, серед яких – Ліліт Саркісян, Марічка Рубан, Лєра Схемка, Надія Кушнір, творчо візуалізували 12 фраз, якими дівчата маскують слово «менструація». 12 креативних інсталяцій «оживатимуть» на ваших смартфонах завдяки технології доповненої реальності.

Згідно з дослідженням, проведеним U-Report в Україні в 2018 р., 10,5% опитаних дівчат сказали, що їх дражнили чи цькували через менструацію, а 30% хлопців відповіли, що були свідками подібного ставлення до дівчат через менструацію. 25% дівчат некомфортно купувати засоби особистої гігієни в присутності сторонніх людей.

Мистецтво та яскраві емоції допоможуть молодим дівчатам вільніше почуватися у розмовах про менструацію. Адже сором навколо цієї теми призводить до психологічних проблем. Настав час зруйнувати цю стіну.

Побачити арт-виставку «12 місячних» в хабі «Діалог» можна з 9 червня по 30 червня.

Адреса: вул. Володимирська, 43. Хаб працює щодня з 10:00 до 20:00.

Вхід вільний для усіх охочих, достатньо на вході сказати, що ви на виставку.

Чого чекати від майстер-класу:

На майстер-класі йтиметься про психосексуальний розвиток дівчини. Відомий гінеколог Наталія Сіліна разом із дитячим та сімейним психологом Наталією Простун розкажуть матерям, як пояснити доньці, що:

  • менструація – це природний процес та маркер здоров’я, якого не треба соромитися чи боятися;
  • тіло дівчини – прекрасне і неповторне, тож вона сама вирішує коли і кого впускати у свій інтимний простір, але при цьому здоров’я та свою безпеку слід ставити на перше місце.
  • Доньки дізнаються, як говорити із мамою без секретів.

    Для відвідування майстер-класу потрібна попередня реєстрація.


    Читайте также