Підсумки фестивалю «Козацький Спас» 2019

Фестиваль національних воїнських та традиційних культур «Козацький Спас» 2019. Пост-реліз

Підсумки ХХІІІ Міжнародного фестивалю національних воїнських та традиційних культур «Козацький Спас» імені Анатолія Єрмака

16, 17 і 18 серпня у Древньому Києві Князівства Київська Русь («Парк Київська Русь») відбувся ХХІІІ Міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур «Козацький Спас» імені Анатолія Єрмака. В рамках Фестивалю за підтримки Міністерства молоді та спорту України пройшли Відкриті Всеукраїнські ігри з видів спорту, започаткованих на національних традиціях.

До Древнього Києва з усієї країни з’їхалися відважні козаки та чарівні відчайдушні козачки, аби напередодні Дня незалежності України показати всім незламний бойовий дух козацького роду і надихнути на відродження традицій наших славетних пращурів.

В ці дні до Древнього Києва вперше завітав символ великої сили України - гігантська булава завдовжки 3,5 м та вагою близько 100 кг. Біля неї можна буде сфотографуватися, а найвідчайдушнішим – ще й спробувати підняти.

На гостей Фестивалю «Козацький Спас» чекала вражаюча презентація національних бойових мистецтв та змагання за участю кращих спортсменів українських та зарубіжних федерацій національних та традиційних видів спорту.

Відвідувачі отримали незабутні враження від таких відомих козацьких бойових мистецтв як український рукопаш «Спас», Бойовий Гопак, боротьба навхрест, боротьба на поясах, боротьба штовхач, кулачний бій «Лава на лаву». Крім того відвідувачі побачили виступи майстрів національних видів бойових мистецтв та боротьби інших народів світу, серед яких татарська боротьба Алиш, грузинська національна боротьба Чідаоба, грузинське національне бойове мистецтво Хрідолі та багато інших цікавих реконструкцій забутих бойових мистецтв середньовіччя та інших часів.

В суботу, 17 серпня о 14:00 відбулось урочисте відкриття Фестивалю «Козацький Спас». На велике ристалище Древнього Києва вийшли численні учасники Фестивалю, від малюків до сивобородих досвідчених вояків, що представляли різні клуби та школи традиційних бойових мистецтв. Їх урочисто привітали організатори Фестивалю Олександр Притула (Президент ГО «Всеукраїнська федерація «Спас» і засновник школи українського бойового мистецтва «Спас»), Костянтин Рижов (Кошовий отаман Запорозького Війська Низового «Запорозька Січ», лицар Ордену Лицарів Спасу, полковник Українського козацтва), а також сам князь київський Володимир Великий, що виїхали верхи на прекрасних конях, мали при собі справжню історичну зброю та були вдягнені в автентичні костюми.

Під час церемонії урочисто пролунав гімн України а капела у виконанні талановитої, хоча і зовсім юної, одинадцятирічної козачки.

На Фестиваль завітав почесний гість – Великий Пріор Ордену Тамплієрів Англії Граф Трасамара Дон Вірджиліо Антоніо Кардосо-Сампайо де Кастро-Херес. Він привітав учасників та гостей Фестивалю і наголосив на важливості відродження та збереження національних культурних та воїнських традицій заради кращого майбутнього.

Крім того пройшов турнір кінних лучників, на якому кращі спортсмени України змагались у влучності стрільби з традиційного (історичного) луку верхи на конях, на повному скаку.

Також театр Древнього Києва підготував цікаву програму із кінно-трюковими виступами, живим вокалом, гумором, традиційними слов’янськими забавами, хороводами та іграми з відвідувачами.

В неділю, 18 серпня, учасники фестивалю почнуть свій день з майстер-класів, а з 11:00 проходитиме Козацьке Коло фестивалю з представленням шкіл та напрямків національних видів спорту і бойових мистецтв.

Завершився Фестиваль в неділю, 18 серпня, видовищною реконструкцією бою часів козацтва

Проведення Фестивалю «Козацький Спас» в Древньому Києві вже другий рік поспіль не випадкове та має глибокий сенс, адже демонструє спадкоємність історії Київської Русі та козацької доби, а також славетні бойові традиції та відвагу українського народу.

Цьогорічний фестиваль «Козацький Спас» закінчився. Але для тих, хто цікавиться історією та традиціями свого народу, Древній Київ в Князівстві Київська Русь» підготував багато цікавих заходів:

  • 24-26 серпня – Святкування Дня Незалежності України;
  • 20-22 вересня – Відкритий чемпіонат України з середньовічного бою «Зов героїв»;
  • 5-6 жовтня – Міжнародний фестиваль кінно-трюкового мистецтва «Кентаври IІ»;
  • 12-14 жовтня – Святкування Покрови та Дня Захисника України;
  • 2-3 листопада – Міжнародний фестиваль кінних бойових мистецтв «Скіфи II».

Щовихідних у Древньому Києві в Князівстві Київська Русь на відвідувачів чекаэ знайомство з історією Київської Русі в справжньому, живому середньовічному місті. А також безліч традиційних слов’янських розваг, музеї та експозиції, прогулянки на конях, смачні страви з багаття, майстер-класи з народних ремесел, екстремальні атракціони та мальовниче Лісове озеро.

У Князівстві Київська Русь відроджуються традиційні для України стародавні кінні бойові мистецтва: гарцювання і верхова стрільба з лука. Тут відкрита школа кінних лучників, заняття в якій проводять досвідчені інструктори - спортсмени Всеукраїнської федерації верхової стрільби з лука. Стати її учнем дуже просто: потрібно звернутися до організаторів в Древньому Києві або зв'язатися по тел. (044) 461-99-37. І вже на першому занятті можна навчитися керувати конем і влучно стріляти з лука.


Читайте также