20-11-2019 Всё о музыке 123

​Сергій Колос Мартинюк презентує дебютну поетичну збірку

​Сергій Колос Мартинюк. Збірка «Реп’яхи». Презентація. Афіша Київ 2019

13 грудня у Києві відбудеться презентація дебютної поетичної збірки Сергія Колоса Мартинюка «Реп’яхи» від видавництва «Фабула».

Лідер гурту «Фіолет», Сергій Мартинюк, презентуватиме свою першу поетичну збірку у межах туру «Все чесно тур». Збірка «Реп’яхи» поєднує в собі ніжну любовну лірику, соціальний протест, максимально відверту чоловічу душевність і гострокуту реальність життя в Україні.

Раніше, у 2018 році, у видавництві «Фабула» вийшов друком перший роман митця, «Капітан Смуток». Він одразу став одним з найяскравіших прозових дебютів в українській літературі останніх років.

«Між моїм першим написаним віршем, датованим далеким 1993 роком і виданням дебютної поетичної збірки восени 2019-го, минуло понад чверть століття. За цей час я змінив кілька міст, вивчився на політолога, зайнявся організацією фестивалів, створив доволі популярний український гурт, одружився, завів собаку, закохався у Київ, полюбив оливки, став слухати музику на вінілі і вкотре вернув до паперових книг.

Втім, де б я не жив всі ці роки, чим не займався б і що би не слухав, писалося мені завжди. З римами і без них», — зазначає у післямові нової книги Сергій Колос Мартинюк.

Своїми першими враженнями стосовно збірки «Реп’яхи» вже поділились відомі артисти та музиканти:

«Я, як дівчина, читаючи Колоса на дивані, одразу хочу ставати тендітнішою. Із розтягнутого светру переодягнутись у сукню та відвідати його особистий бермудський трикутник - «Львів, Луцьк, Київ». Він сто відсотків був жінкою у минулому житті, бо так описувати жіночу ауру може або навіжений, або Колос», — ділиться враженнями співачка та бандуристка, Марина Круть.

«Вірші Сергія дуже особисті. За їх змістом можна відслідковувати його персональну еволюцію стосунків з жінками. Він романтик: трохи наївний, але неймовірно щирий. Його поезію ні з ким не сплутаєш. Повезло тим дівчатам, хто в той чи інший період були поруч з ним, з таким Петраркою точно не скучно. Він, мабуть, точно лазив до коханої у вікно, топився, різав вени і падав з балкону. І слава богу, що вижив, бо в сучасній українській поезії «без нього ніяк», — розповідає музикант, учасник гурту «Kozak System», Іван Леньо.

Де: вул. Контрактова Площа, 2/1 — книгарня «КнигоЛенд»
Коли: 13 грудня, 18:00
Вхід вільний


Читайте также