31-12-2019 Все про кіно 435

Найочікуваніші фільми 2020: фантастика та фентезі

Війна завтрашнього дня Фильм

Крутої кінофантастики не буває багато, особливо в останні роки. 2020-й не стане винятком. Ми розповімо про найпомітніші новинки, про які точно відомо, що вони виходять в 2020 році. Їх набралося не так вже й багато. І все ж рік не безнадійний - нас чекає як мінімум один дуже важливий фільм, який ви зможете подивитися на Світ ТВ.

У список увійшли традиційні фантастика та фентезі, без супергероїв. Це не тому, що ми щось маємо проти цього жанру, а тому що супергеройських фільмів виходить дуже багато. Вони увійдуть до нашого окремий списку.

Дюна

Коли? 17 грудня

Що? Епічна космічна фантастика. Екранізація першої половини однойменного великого роману Френка Герберта

Про що? Про політику, про релігію, про війну і про розширення свідомості. Кожен поважаючий себе любитель фантастики повинен знати сюжет «Дюни», але для порядку ми нагадаємо.

У далекому майбутньому людство об'єднано в імперію, якій правлять Великі Будинки. Міжпланетні подорожі і багато іншого в цьому світі залежать від речовини під назвою меланж, або спайс, цю речовину видобувають тільки на одній планеті - пустельному Арракисі. Меланж розширює сприйняття реальності, завдяки чому навігатори орієнтуються в космосі, а ментати працюють живими комп'ютерами. За право керувати видобутком спайса борються дом Атрейдес і Харконнен. Пол Атрейдес - юний спадкоємець одного з цих родів, якому судилося стати месією народу пустелі. Його чекає довгий шлях від хлопчиська до живого бога.

Чого чекаємо? Фільм року, а то і один з головних фільмів десятиліття. Нову роботу Дені Вільнева - режисера «Прибуття» і «Того, що біжить по лезу 2049», одного з небагатьох голлівудських режисерів, кому вдається перетворювати багатомільйонну фантастику в розумне авторське кіно. Тільки такій людині і можна було довірити нову екранізацію «Дюни». А ця екранізація дійсно потрібна: так, вже були дві (три, вважаючи сиквел «Діти Дюни»), але жодна з них не стала по-справжньому великим і «народним» фільмом. У нової стрічки є на це всі шанси.

І справа не тільки у режисері. Акторський склад блискучий, кожен актор ніби народився для своєї ролі. Додайте до цього музику від Ханса Циммера! Вільневу дозволили розбити історію на дві частини, так що через рік-другий нас чекає «Дюна 2». Здається, на небесах хтось для різноманітності почув наші молитви і дозволив створити ідеальну екранізацію - потенційний «Володар кілець» 2020-х.

Звичайно, ніхто не може гарантувати, що фільм буде хорошим і тим більше що таке дороге і складне кіно окупиться в прокаті. Але це фільм з перспективою стати дійсно культовим. Його обов'язково потрібно подивитися, і, навіть якщо він провалиться, ми ще довго будемо згадувати його.

Мисливці за привидами: спадкоємці

Коли? 9 липня

Що? Фантастична комедія про паранормальне. Продовження дилогії 1980-х, що ігнорує перезапуск 2016 року

Про що? Про нове покоління мисливців за привидами. Підлітки переїжджають в маленьке містечко, де часто відбуваються паранормальні явища. В старому дідовому сараї вони знаходять дивне обладнання, комбінезони та машину. До речі, дідуся звали Ігон Спенглер ... Онуки з друзями заводять машину «ЕКТО-1», чіпляють ранці і вирішують показати привидам, who you're gonna call.

Чого чекаємо? Поважний триквел серії, що продовжує класику, а не заперечує її існування. Зняв його Джейсон Райтман, син режисера оригіналу Айвена Райтмана, а батько допомагав йому як продюсер. Троє ще живих мисливців (Білл Мюррей, Ден Ейкройд і Ерні Хадсон) з'являться в ролях своїх колишніх персонажів - Пітера, Рея і Вінстона; буде в фільмі і Сігурні Вівер. Правда, ролі у них все одно невеликі - в трейлері їх навіть не показали.

Головними ж героями стануть четверо підлітків на чолі з онуком Ігона. Грає його Фінн Вулфард ( «Дуже дивні справи», «Воно»), і, схоже, не випадково. Трейлер викликає асоціації саме з його роботами - це не стільки комедія, скільки пригоди з примарами і ностальгією. Великих сподівань на фільм не покладаємо, але в цілому він виглядає більш багатообіцяючим, ніж ремейк 2016 року.

Годзилла проти Конга

Коли? 19 листопада

Що? Фільм про монстрів, четвертий з «кіновсесвіту монстрів» від студії Universal і кросовер самі розумієте яких персонажів

Про що? Гігантський динозавр, що плює ядерним вогнем, змагатиметься з гігантською мавпою, яка нічим не плюється. А погані люди, як завжди, спробують вбити і того, і іншого, і всіх монстрів заодно.

Чого чекаємо? Хищ! Пищ! Бдищ! «Кіновсесвіт монстрів» ніколи не славився розумними сюжетами, зате із видовищністю у нього проблем не було. Фільм поставить Адам Вінгард, режисер з неоднозначним резюме: з одного боку, успішний фільм жахів «Тобі кінець!», З іншого - провальні римейки «Відьми з Блер» і «Зошита смерті». Головну людську роль зіграє Олександр Скарскгард.

Війна завтрашнього дня

Коли? 24 грудня

Що? Фантастичний бойовик за оригінальним сценарієм (книжковий цикл «Завтра - війна!» Тут ні при чому).

Про що? В майбутньому людство веде війну з прибульцями. Призовників вже не вистачає, і вчені використовують машину часу, щоб набирати солдатів в минулому.

Чого чекаємо? Цей фільм - головна темна конячка 2020 року. Про нього невідомо нічого, крім крихти сюжету, дати виходу і акторського складу. Знімає картину Кріс Маккей, відомий перш за все своїм комедійним мультфільмом - «Лего Фільм. Бетмен»і та мультиком «Робоцип». Головну роль грає Кріс Пратт ( «Вартові Галактики», «Світ юрського періоду»).

Компанію йому складуть Івонн Страховськи («Розповідь служниці») і Дж. К. Сіммонс ( «Одержимість», «Двійник»). Ось, власне, і все. Може вийти як несподіваний шедевр, так і прохідний бойовичок, який ми швидко забудемо.


Читайте также