​Користь ортопедичних диванів та меблів

ортопедичний диван

Купуючи м'які меблі для дому, хочеться вирішити відразу кілька важливих завдань: заощадити простір кімнати, максимально доповнити в функціональному плані і, звичайно, візуально прикрасити. Однак далеко не всі м'які меблі можуть ідеально розміститися в різних приміщеннях.

Для однокімнатної квартири, наприклад, установка ліжка просто недоречна, а диван, що розкладається в інтер'єрі - швидше за порятунок. Але і у дивана в цьому випадку з'являється ряд нюансів. Диван wowin, який використовується для розміщення гостей, може бути досить дешевим і акцент в його виборі робиться більше на зовнішній вигляд і кількість посадочних місць, а моделі для щоденного відпочинку і сну більш вимогливі.

Якісний сон і довгий термін служби виробу можливі тільки при наявності в конструкції надійного якісного каркаса з ламелями, зручного механізму трансформації і спеціального матраца.

Каркас з ортопедичними ламелями

Каркас ортопедичного дивана повинен бути максимально міцним, щоб забезпечити надійну підтримку хребта. Ідеальним варіантом вважається металеву основу з дерев'яними ламелями, однак коштують такі моделі аж ніяк не дешево.

Від правильно обраного механізму трансформації в ортопедичних диванах залежить зручність щоденного використання дивана, а також якості наданого місця для сну (розмір, наявність стиків, висота і інші). Найбільш поширеними механізмами, що мають можливість підтримувати ортопедичний матрац, є:

  • Дельфін;
  • Венеція;
  • Акордеон;
  • Єврокнижка;
  • Седафлекс (американська розкладачка).

Принцип трансформації диванів Дельфін і Венеція практично однаковий - нижня частина сидіння висувається, після чого знизу витягується інша частина і ставиться врівень з нижньою частиною.

Надійний і простий Акордеон ще більше підходить для щоденного сну. Він компактний в зібраному вигляді і просторий в розкладеному. Особливість матраца акордеона у відсутності відчутних стиків, а значить якість сну на ньому буде значно вище.

Популярна Еврокнижка не відрізняється надприродними розмірами, але в комплектації з ортопедичним матрацом забезпечує якісний здоровий сон.

Менш поширеним по ряду вагомих причин Седафлекс також може бути оснащений ортопедичним матрацом.

Читайте также


up