Стратегії просування онлайн-ресурсу

Як залучити клієнтів на свій ресурс. Маркетинг. реклама в інтернеті

Отже, ви створили власний онлайн-ресурс і тепер хочете привернути до нього увагу клієнтів.

Давайте обговоримо різні стратегії просування. Можна використовувати пошукові системи, інші сайти, соціальні мережі та електронну пошту.

Тепер поговоримо про вас.

Як ви будете залучати клієнтів на свій ресурс?

Є кілька способів це зробити, використовуючи цифрові технології. Почнемо з пошукових систем. Коли користувачі вводять запит в пошукову систему, вони повідомляють, що саме хочуть знайти.

Якщо ви пропонуєте ці товари і послуги, пошукові системи показуватимуть інформацію про вашу компанію в результатах пошуку. Є два основних способи просування за допомогою пошукових систем.

  • Перший варіант - пошукова оптимізація, завдяки якій можна просувати компанію в безкоштовних результатах пошуку.
  • Другий спосіб - маркетинг у пошукових системах, тобто покупка рекламних місць у результатах пошуку. Пошукова оптимізація дозволяє показувати ваш онлайн-ресурс саме тим людям, яким потрібні такі послуги і товари.

Для цього є безліч прийомів, про які ми розповімо докладніше. В їх основі лежить знання ключових слів - запитів, які вводять користувачі. Це слова і фрази, що є найбільш актуальними для вашого бізнесу.

Якщо ви їх знаєте, то можете поліпшити позицію своєї компанії в результатах пошуку за такими запитами.

Маркетинг в пошукових системах, в свою чергу, має на увазі розміщення реклами, яку побачать користувачі під час пошуку за певними ключовими словами.

Більшість великих пошукових систем вибирають оголошення для показу за допомогою аукціону - системи, де різні компанії призначають ставки для тих ключових слів, за якими здійснюється таргетинг.

Залучення клієнтів таким чином - відмінний спосіб, однак люди використовують Інтернет не тільки для пошуку інформації. Ми читаємо новини, перевіряємо результати спортивних змагань, вибираємо рецепти, дивимося відео та просто вивчаємо різний цікавий контент.

Медійна реклама

Що б ви не робили в Інтернеті, вам можуть зустрітися оголошення. Це медійна реклама.

Медійні оголошення з'являються на всіх онлайн-майданчиках у різних формах: тексти, зображення, відео, інтерактивна реклама.

Це чудовий спосіб розміщення рекламних повідомлень. Ви зможете вибирати цільову аудиторію, а також на яких сайтах і сторінках з'явиться оголошення.

Соціальні мережі

Соціальні мережі (наприклад, Facebook, Instagram) також дозволяють підвищити впізнаваність вашої компанії. Вони особливо корисні для побудови відносин із клієнтами.

У більшості мереж потрібно створити сторінку або профіль компанії, щоб почати налагоджувати зв'язки з різними людьми. Розвивайте своє інтернет-співтовариство - спілкуйтеся з користувачами, діліться цікавим та унікальним контентом.

Розсилка

Існує ще один важливий для просування компанії інструмент – рекламна розсилка.

Ми говоримо не про спам, що засмічує пошту, а про листи з актуальною інформацією і пропозиціями. Вони розсилаються користувачам, які самі погодилися отримувати такі повідомлення.

Ви можете запропонувати людям підписатися на вашу розсилку. Решта залежить від вас. Користувачам, які записалися до вас онлайн, можете відправляти купони, а також розповідати про спеціальні заходи або розпродаж. Щоб досягти успіху в бізнесі, потрібно знати, як ви можете залучити людей в мережі і як вони можуть знайти інформацію про вас.

Висновок

Чим більше видів цифрового маркетингу використовуєте, тим більше можливостей у вас буде для охоплення найбільш перспективних клієнтів в Інтернеті.

Читайте также


up