Відпочинок в Сваляві - міста Закарпаття, де неможливо занудьгувати

Відпочинок в Сваляві. Закарпаття

Якщо у людини відпустка раз на рік, то кожен намагається її взяти на літній час, щоб поїхати на море. Сьогодні акценти зміщуються, багато тих, хто цілеспрямовано вибирають зимовий час, щоб відправитися у зворотній бік від Чорного або Азовського моря. Багатий відпочинок пропонує гостям Закарпаття, адже це унікальне місце, де переплітається національний колорит багатьох народів, а красі природи можуть позаздрити найпопулярніші туристичні країни.

У Сваляві кожен знайде відпочинок до душі

Навіть невелике село може запропонувати культурну програму, якій позаздрить будь-який морський курорт України, а містечка регіону подарують ще більше емоцій. Недалеко від кордону зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією, розташовується Свалява. Невелике містечко активно відвідують туристи в різні пори року. Тут можна:

  • оздоровитися;
  • погуляти по місту та околицях;
  • покататися на лижах;
  • збирати ягоди та гриби.

Приїхавши у Сваляву перший раз, досить непросто організувати собі культурну програму. Населений пункт дійсно маленький, з визначних пам'яток можна відзначити історичний парк, створений ще в 19 столітті. А все найцікавіше знаходиться в околицях міста. Тому допомога туристичного путівника "Турінформ" стане неоціненною. Туристи вивчать анонс цікавих подій, виберуть екскурсії та взагалі, складуть програму дозвілля. Допоможуть фахівці з проживанням, дадуть відповідь на будь-які питання.

Санаторії готові запропонувати унікальні програми оздоровлення та комфортні умови

Санаторії Закарпаття

Більшість людей їде сюди за оздоровленням. Санаторії Сваляви пропонують лікування багатьох хвороб, в першу чергу травної системи. Тут величезна кількість джерел мінеральних вод. "Поляна Квасова" і "Лужанська" - одні з самих популярних та унікальних лікувальних вод регіону. На цих джерелах функціонують санаторії, що пропонують путівки та курсівки для всіх, хто хоче не тільки поправити здоров'я, але й отримати масу незабутніх емоцій.

Можна приїхати зі своєю медичною картою і доктор призначить індивідуальне лікування, складе правильне харчування. У Сваляві працюють 3 санаторії:

  1. Кришталеве джерело.
  2. Сонячне Закарпаття.
  3. Квітка Полонини.

Доступ сюди вільний, туристи можуть погуляти по упорядкованій території, насолодитися красою природи. Можна спробувати цілющої води в бюветі. Але винос заборонений - необхідно купити курсівку. Взимку працюють підйомники для катання на лижах. А влітку в довколишніх лісах величезна кількість ягід та грибів.

Навколо Сваляви багато гідних місць для екскурсій

Відпочиваючи у Сваляві

Відпочиваючи у Сваляві, варто також відвідати цікаві екскурсії Закарпаття. 30 хвилин на електричці або 15 хвилин на автобусі потрібно, щоб дістатися до Мукачева. Тут є унікальний стародавній замок Паланок. Місцеві ресторани проводять дегустації національної їжі, а вона дуже смачна та ситна. А ось Берегове пропонує термальні води, які багато хто називає одними з найкращих в Європі. Трохи далі Ужгород, там ще більше варіантів для проведення дозвілля.


Читайте также