04-10-2021 Розваги 4946

Не час помирати та Дюна. Прокатні рекорди

Не час помирати та Дюна. Прокатні рекорди

Не час помирати

Минулого тижня 25-й фільм про Джеймса Бонда «Не час помирати» стартував в Великобританії. До кінця вихідних фільм зібрав 21 млн фунтів стерлінгів і став найбільшим релізом не тільки бондіани, але і всього національного прокату.

Раніше лідерство в бокс-офісі утримували «Скайфол» і «СПЕКТР»: перший в свій дебютний уїк-енд в 2012 році зібрав $ 20,2 млн, другий в 2015-му освоїв £ 19,8 млн.

Раніше Бонд успішно стартував в міжнародному прокаті, довівши загальну суму до 119 млн доларів. Це кращий результат пандемічної ери.

«Не час помирати» є п'ятим і останнім за участі Деніела Крейга в образі агента 007. Фільм зняв постановник Кері Джоджі Фукунага («Справжній детектив»), сценарій, серед інших, писала Фібі Уоллер-Брідж ( «Fleabag»). У касті також знялися Рамі Малек, Леа Сейду, Ана де Армас і ін.

Дюна

Фантастичний блокбастер Дені Вільнева «Дюна» перейшов позначку в 100 мільйонів доларів ($ 100,3 млн). Цього вдалося досягти ще до виходу в прокат США (запланований на 22 жовтня).

Із середини вересня фільм вийшов на 32 майданчиках, включаючи Україну, Росію, Францію, Південну Корею та ін.

Виробничий бюджет «Дюни» склав близько $ 165 млн - щоб як мінімум окупитися, стрічці буде потрібно зібрати в два рази більше ($ 330 млн). Крім США, де фільм стане паралельно доступним на стрім-сервісі HBO Max, з великих майданчиків залишається Китай (22 жовтня).

Після світової прем'єри у Венеції Вільнев обіцяв почати зйомки сиквела «Дюни» восени 2022 року, якщо студія Warner Bros. дасть проекту «зелене світло». Офіційної заяви від керівництва поки не було.


Читайте также