Декілька секретів приготування смачної піци

приготування смачної піци

Хто не любить піцу? Практично немає таких людей, які б залишалися до неї байдужими. Піца – візитна картка італійської кухні, а для нас є універсальним продуктом, оскільки підходить для обіднього перекусу на роботі, святкового столу, затишного вечора в компанії друзів, для будь-якого приводу.

Піца піци різна і в неї теж є свої секрети приготування. Замовити вже готову піцу з безкоштовною доставкою по місту можна на сайті https://smaki-maki.com/. Доставка додому допоможе вам заощадити час і терміново нагодувати гостей, що раптово нагрянули. Піца може замінити будь-яку страву, а якщо ви самі любите готувати, то ось вам кілька секретів найсмачнішої піци.

Правильне тісто для піци

Під час приготування тіста для піци краще комбінувати два види борошна, а саме борошно грубого помелу та пшеничне вищого ґатунку у співвідношенні один до трьох. Перед замішуванням борошно потрібно просіяти через сито, так тісто насичується киснем і стає більш пишним і смачним. Під час приготування піци вмикайте класичну музику, щоб не відволікатися на інші думки та повністю поринути у процес створення шедевра.

Інгредієнти для піци

Готуйте тісто із правильних інгредієнтів. Це повинні бути тільки свіжі дріжджі, сіль, цукор, вода і трохи оливкової олії для надання тісту більшої гладкості та еластичності. Оливкова олія надає особливого смаку піці.

Як правильно замісити тісто

Замішування тіста проходить без використання скалок і потребує чимало зусиль від кухаря. Потрібно добитися того, щоб тісто не рвалося під час розкочування та легко розтягувалося. Після приготування тіста залиште настоятися при кімнатній температурі близько години.

Деко, на якому готуватиметься корж, спочатку посипте трохи борошном і зверху змастіть тонким шаром оливкової олії. Якщо ви плануєте робити рясні соковиті начинки, тоді також змастіть тісто маслом, це допоможе уникнути намокання коржа.

Черговість викладання інгредієнтів

Важливо дотримуватися черговості викладання інгредієнтів. Спочатку соус (вершковий, часниковий, сирний), або майонез та кетчуп. Намагайтеся не робити дуже рідкий соус, інакше піца може потекти. Основних інгредієнтів має бути трохи більше 3-4. Якщо більше, то така різноманітність може зіпсувати смак. Начинку викладайте товщиною не більше 1 см, тому що зверху всю піцу ви покриєте шаром тертого сиру. Вже готову піцу перед подачею на стіл можна посипати зеленню: петрушкою та листям салату.


Читайте также