Сонний Дім шукає господаря

Сонний Дім шукає господаря

Фіні Велесон була б зовсім звичайним підлітком, якби не мала синє від природи волосся та здатність несподівано засинати на декілька діб або тижнів. До того ж уві сні дівчинка могла запросто начаклувати все, що їй заманеться.

Історію про Фіні та загадковий будинок створила українська письменниця, спеціаліст по підлітковому фентезі та казковим світам Наталія Щерба. Вона вже давно відома своїми книгами, які, окрім всіляких премій та нагород, здобули ще й гарячу читацьку симпатію. Не лише Україна знайома з творчістю Наталії Василівни: її твори було перекладено та видано у Польщі, Словаччині, Росії та Чехії.

Авторка вкотре порадувала читачів розповіддю-мандрівкою по незвіданому просторі. Тонкощі часової магії вже були висвітлені у серії книг «Часодії», тепер невгамовна фантазія письменниці доторкнулася до таємничої та мінливої матерії сну. Кажуть, можна купити ліжко, але не сон, а як щодо того, щоб власноруч створювати сновидіння? В найкращих традиціях пані Наталії цей твір сповнений неймовірних пригод, цікавих та вичерпних відомостей про загадковий світ. Тож, справжнім поціновувачам історій про казкову паралельну реальність просто необхіднокупити книгу Сонний Дім — першу частину трилогії про світ сновидінь.

Спиться то й сниться

Раптово провалюючись у міцний сон та мандруючи царством Морфея, Фіні відкриє для себе декілька несподіваних речей:

  • У снах дівчинка володіє магією. Наскільки сильні її чарівні здібності та яка ціна у цього дивовижного вміння ще потрібно з’ясувати.
  • Дратувати Володарів вкрай небезпечно для здоров’я та життя. Ризикованих вискочок не любить ніхто, а надто елітні чарівники, в чиї честолюбні плани безцеремонно втрутилось якесь дівча. Могутні маги, здається, ціни собі не складуть, сплять і бачать, як у них нарешті вийде запобігти ласки в будинка, що має непросту вдачу.
  • У Снореальності можна зустріти фантастичних істот: хитуни, дріми, кролики, що літають, крихітні феї та багато інших створінь, які можуть і розсмішити, і налякати. Як і всі свої вигадані світи та місцевості Наталія Щерба Сонний Дім наповнила незвичайними мешканцями. Чого варті лише Шаль-Яка-Сама-Себе-Плете, кумедне звірятко Реготун чи старенька Садівниця, що має пухнастий котячий хвостик! Ще й на додачу всюди дибуляють на тонких ніжках беззахисні хитуни.
  • Окрім того, що Сонний Дім дивовижна сутність, яка сама обирає собі господаря на певний відрізок часу, цей химерний будинок… давненько не пив смачної кави! А що вдієш, у снах всіляке трапляється: будівлі оживають, хижі птахи мають людські обличчя, олень робить подарунки і одяг розмовляє!
  • Для творців сну (соннерів) існує спеціальна школа, де вони навчаються сномагії — мистецтву створювання багатовимірних чарівних сновидінь. Чи вдасться Фіні з її надприродним вмінням «підвищити кваліфікацію» у цьому престижному навчальному закладі? А може вона виявиться просто звичайнісіньким вразливим дівчиськом, якому все наснилося?

Видавництво Школа пропонує розкішну підбірку творів Наталії Щерби: знамениті «Лунастри», «Часодії», «Чароділ» неодмінно сподобаються юним прихильникам жанру фентезі, розбурхають їх уяву та емоції. Зазвичай ті, хто знайомиться з творчістю цієї письменниці, не обмежуються однією її книгою. На щастя, наше видавництво відмінно «укомплектоване» літературними шедеврами від пані Наталії й з радістю поділиться ними з читачами! Ознайомитися з нашою продукцією можно за посиланням https://schoolbook.com.ua/.


Читайте также