​Російські користувачі повідомили про збої в роботі твіттеру, фейсбуку та інстаграму

​Російські користувачі повідомили про збої в роботі твіттеру, фейсбуку та інстаграму. Новини технологій

Частина користувачів твіттера, фейсбуку та інстаграма в Росії зіштовхнулися зі збоями у роботі соцмереж. Про це свідчать дані сервісу Downdetector.

Правозахисний проект "Мережеві свободи" повідомив, що Роскомнагляд почав уповільнювати роботу твіттера.

Роскомнагляд вже сповільнював твіттер рік тому — у березні 2021 року. Тоді його сповільнили на половині десктопних пристроїв і на всіх мобільних. Тепер, зважаючи на все, рівень блокування на десктопах доведено до 100 відсотків.

Напередодні Роскомнагляд повідомив про уповільнення трафіку фейсбуку, пославшись на те, що соцмережа піддала цензурі чотири російські ЗМІ — телеканал «Звезда», «РИА Новости», «Ленту.ру» та «Газету.ру».

Віце-президент компанії Meta, що володіє фейсбуком, Нік Клегг заявив, що Роскомнагляд просив «зупинити незалежну перевірку фактів і маркування контенту» російських видань у фейсбуці, але Meta відмовилася це зробити.

26 лютого Роскомнагляд вимагає від 10 російських ЗМІ видалити «недостовірну інформацію» про війну з Україною. Йшлося в тому числі про матеріали, де «операція, що проводиться, називається нападом, вторгненням, або оголошенням війни».


Читайте также