Що потрібно знати про справжню італійську піцу?

Справжня італійська піца

9 лютого світ відзначає Міжнародний день піци. Це найпопулярніше блюдо італійської кухні можна з'їсти у будь-якому куточку світу. Проте чи кожну подану піцу можна назвати італійською?

Піца – це смачна страва, яка швидко готується та має доступну ціну. Це три основні переваги даних італійських ласощів. У кожному великому або маленькому місті, незалежно від країни, ви знайдете піцерію або кіоск з піцою, яку подають на винос. Проте на її склад, зокрема тісто, мало хто звертає уваги. Адже саме ця основа надає неповторних смакових якостей всій страві. Зверніть увагу, що справжню піцу можна замовити на сайті https://sushi-go.com.ua/picza. Доставка піци помісту - до 1 години.

Справжня італійська піца

Справжня італійська піца тане в роті, і відрізняється помірністю в кількості інгредієнтів - зазвичай ви знайдете в ній не більше трьох-чотирьох складових начинки. Ідеальне тісто за автентичним рецептом – тонке та хрумке, створене з пшеничного борошна. Завдяки великій кількості трав, таких як орегано, базилік або розмарин, а також свіжим інгредієнтам, італійська піца спокушає своїм ароматом. Гармонію тіста з інгредієнтами начинки створює і спосіб запікання піци – дров'яної печі. Оливкова олія, якою поливають верхню частину піци, дозволяє смаковим рецепторам відчути весь букет цієї барвистої страви.

Дріжджова закваска для піци. Рецепт

Скільки піцерій, стільки різних видів піци та способів її приготування. Однак найголовніше при приготуванні тіста – це підготовка правильної дріжджової закваски. Рецепт простий:

  • додайте дріжджі, чайну ложку цукру, борошно та оливкову олію в склянку теплої води (склянка, в якій ви готуєте закваску, має бути досить високою, інакше вміст може вилитися після підйому);
  • все перемішайте, поки закваска стане однорідної консистенції;
  • потім залиште тісто накритим на 20 хвилин;
  • Через 20 хвилин вилийте закваску в муку, потім посоліть і почніть замішувати тісто (важливо робити це вручну, без застосування кухонного комбайна).

Після того як ви з'єднаєте всі інгредієнти та замісите тісто до однорідної консистенції, дайте йому постояти близько 30 хвилин під накриттям, щоб воно піднялося. Готове тісто справжньої італійської піци має бути товщиною понад 3 мм.

Цікаво, що оригінальна піца з Італії подається не з томатним соусом, а з помідорами пелаті. Така піца виходить вологою і водночас хрумкою, ароматною та ніжною на смак.


Читайте также