23.08.2022
Навчання. Освіта
eye 1026

Які документи потрібні для навчання за кордоном?

навчання за кордоном

Після початку повномасштабного вторгнення Росії територію України покинуло дуже багато її громадян. Серед вимушених переселенців опинилося чимало школярів, і виникло питання щодо вступу українських абітурієнтів до закордонних вишів. На сьогоднішній день буває досить складно розібратися в усіх нюансах вступу, тому люди все частіше звертаються за консультацією до юрист Львів.

Переваги та недоліки навчання за кордоном

Перевагами у виборі закордонного вузу часто стають такі параметри: 

  • міжнародний диплом має силу в будь-якій країні, а тому його не потрібно буде підтверджувати у випадку зміни місця роботи чи проживання;
  • вища цінність на ринку праці, адже диплом іноземного ВНЗ оцінюється значно краще;
  • можливість вивчити мову та завести нові знайомства серед студентів з інших країн;
  • перевага перед іншими кандидатами в можливості отримати високооплачувану посаду.

Однак, незважаючи на істотне число переваг у навчанні за кордоном, також існує ряд недоліків, з якими доведеться зіткнутись:

  • Вартість навчання. У більшості випадків навчання буде коштувати вам відчутно дорожче, ніж аналогічне на території України. Втім, чимало вузів йдуть назустріч українським абітурієнтам і готові надати деяким із них стипендії.
  • Багато часу на збір документів для вступу до ВНЗ. Для того, щоб отримати можливість навчатися за кордоном, майбутньому студенту доведеться зібрати пакет документів з багатьох інстанцій, включаючи школу і лікарню.
  • Психологічний тиск. Навчання в чужій країні може викликати стрес у майбутнього студента, адже йому доведеться адаптуватися до незнайомого середовища, а також до людей, які розмовляють на чужій мові.

Пакет документів, які потрібні для вступу до навчального закладу за кордоном

Перед тим як почати збір документів, варто також врахувати бюрократичні особливості різних країн. І тут вам може знадобитися міграційний юрист Львів, який проконсультує з вищезгаданих питань.

Абітурієнту, котрий бажає навчатися за кордоном, необхідно зібрати такі документи:

  1. Шкільний атестат про отримання повної загальної середньої освіти.
  2. Сертифікат мовної школи, що підтверджує знання мови, на якій буде проходити навчання.
  3. Медичні довідки.
  4. Диплом про закінчення вищого навчального закладу (для студентів, які хочуть вступити в магістратуру чи аспірантуру).
  5. Інші документи, які вимагає навчальний заклад.

Підготовка до вступу в ВНЗ за кордоном буває дуже непростою. Інколи людині важко орієнтуватися в усіх аспектах цього процесу. Працівники компанії “Бачинський Та Партнери” залюбки нададуть усі юридичні консультації та допоможуть майбутньому абітурієнту. Дізнатися більше: legalaid.ua 

Читайте также


up