Відтепер сховище гостомельського ліцею №1 забезпечено чистою водою

Компанія Ecosoft. Фонд Перемога України

Компанія Ecosoft за ініціативи благодійного фонду "Перемога України" встановила в Ліцеї № 1 Гостомельської селищної ради фільтр зворотного осмосу для забезпечення учнів якісною питною водою в сховищах закладу. Нагадаємо, що ліцей було серйозно пошкоджено під час окупації російськими загарбниками на початку повномасштабного вторгнення. Завдяки допомозі держави та благодійників, ліцей зміг провести ремонт та розпочати новий учбовий рік. Загалом, цього року у ліцеї навчається 1764 дитини, з них 200 очно. Саме стільки дітей вміщує перша відремонтована та підготовлена частина сховища під час повітряних тривог. Зараз триває ремонт другої частини, що дасть змогу вміщати в сховищі вже 500 дітей. Тож відтепер ці діти будуть мати змогу пити чисту воду у разі необхідності, завдяки фільтру для очищення води - RObust. Це високопродуктивний та енергоефективний фільтр зворотного осмосу, який дозволяє отримати чисту, безпечну та смачну воду. Нині це вдале рішення для укриттів. Також,  було встановлено 3 накопичувальних ємностей для забезпечення необхідного запасу питної води для школярів - до 100 літрів.

 фільтр

Компанія Ecosoft  активно займається благодійністю та співпрацює з громадами, благодійними фондами й міжнародними організаціями. Зокрема, серед проєктів, які компанія здійснила за останній час –  це забезпечення чистою питною водою населення Миколаєва та Ірпеня у партнерстві з місцевими водоканалами, частина  проєктів реалізується у партнерстві з UNICEF. Зокрема, в Миколаєві вже встановлено системи промислового осмосу MO2 для лікарні швидкої медичної допомоги, MO9 для відомого Миколаївського зоопарку, MO9 для хлібозаводу, МО3 - у приміщенні котельні для роздачі чистої води населенню. Це обладнання забезпечує людей чистою знесоленою питною водою.

 фільтр зворотного осмосу

Після деокупації Ірпеня, де виникли серйозні проблеми з водопостачанням у зв'язку зі значними руйнуваннями  КП “Ірпіньводоканал” внаслідок воєнних дій, співробітники компанії разом з Асоціацією водоканалів України встановили та запустили мобільну систему очищення води, що допомогла забезпечити громаду чистою питною водою. Наступним кроком стало встановлення нового продукту компанії Event Cube. Інженери Ecosoft виготовили його з метою забезпечення великої кількості людей водою під час масових заходів. Event Cube може розливати понад 11 000 літрів свіжої негазованої або газованої питної води на день.  

Цікавий факт: Свого часу компанія планувала встановити Event Cube від Ecosoft на відомих світових перегонах Формула-1. Але не склалося, як гадалося, і Куб знайшов своє застосування на центральній площі Ірпеня, де з квітня щодня надає ірпінцям безкоштовну смачну воду. Всього за період квітень-жовтень  Event Cube розлив 370 400  чистої безкоштовної води. Команда БВТ Аква також передала аквабокси з кількаступеневою системою очищення води «Ecosoft», що встановлені у модульних містечках для тимчасового прихистку, в Еко-маркеті та магазині Пчілка, а також в парку Незнайка. Протягом теплого періоду, до початку жовтня, воду з аквабоксів містяни мали можливість набирати безкоштовно. Наразі, на відкритих локаціях аквабокси прибрали (через погодні умови, адже вода може замерзнути в системі в холодну пору року)

Загалом за перші три місяці війни мережа аквабоксів безкоштовно надала співгромадянам 1 500 000 л води на всій території України.


Читайте также