Все, що вам потрібно знати про пластикові бочки

пластикові бочки

Пластикові бочки – це універсальні ємності, які мають дуже широкий спектр застосування. В них можна зберігати і транспортувати різні види продуктів та товарів. Ось чому бочки пластикові використовуються в багатьох галузях промисловості. Нижче ми розповімо, які конкретні переваги приносить їх використання.

Основні відомості про пластикові бочки

Найперші бочки виготовлялися з дерева або глини, тобто матеріалів, які були легкодоступними. Сто років тому виробництво сталі дозволило виготовляти сталеві бочки. Незабаром технічний прогрес уможливив масове й дешеве виробництво пластмас. Поліетилен високої щільності (HDPE) був достатньо міцним і довговічним, щоб утримувати навіть найнебезпечніші хімікати. У 20 столітті він швидко став найпопулярнішим матеріалом для виготовлення бочок. Сьогодні на ринку доступні пластикові бочки різних розмірів. Їх ємність варіюється від 30 до 17500 літрів.

Переваги пластикових бочок

Пластикові бочки мають багато переваг порівняно з ємностями з інших матеріалів.

  • Насамперед їх відрізняє довговічність і стійкість до пошкоджень. У такій бочці з вантажем, що перевозиться, нічого не станеться.
  • Друга важлива перевага пластикових бочок – це, звичайно ж, можливість їх багаторазового використання. Завдяки цьому власники товарів можуть заощадити значні фінансові ресурси на тарі.
  • Це краще та дешевше рішення порівняно з купівлею та використанням різних одноразових контейнерів або металевих ємностей.
  • Використання багаторазових пластикових бочок також зменшує негативний вплив на навколишнє середовище.
  • Поліетилен не переймає смак та запах продуктів, що зберігаються. Цей принцип працює і у зворотному напрямку. Поліетилен жодним чином не впливає на товари, що зберігаються і транспортуються. Це дуже важливо, особливо у випадку харчових продуктів.

Чому пластикові бочки здебільшого сині?

Більшість комерційно вироблених пластикових бочок забарвлені у синій колір, адже синій має вищу стійкість до УФ-променів, ніж інші кольори, які можна використовувати у виробництві. Це дозволило пластиковим бочкам стати більш універсальними. Сьогодні ви також можете знайти чорні та білі пластикові ємності, у яких є конкретне застосування.

Інтернет-магазин «Komandor2000.ua» з 2003 року займається продажем пластикових бочок різного призначення. На всю свою продукцію компанія надає сертифікати якості.


Читайте также