Які водорості використовують для приготування суші?

водорості для приготування суші

Японські суші та роли давно стали популярною закускою у всьому світі, зокрема й Україні. Сьогодні їх можна спробувати не лише в мережі ресторанів азіатської кухні, але й замовити доставку на сайті, де є акції Євразія, вигідні пропозиції, умови оплати. Можна приготувати роли і самому, та для цього потрібно придбати спеціальний набір. До нього входять усі необхідні інгредієнти, у тому числі водорості.

Які водорості потрібні для суші?

Якщо раніше багатьом відома була ламінарія (морська капуста), нині зі зростанням популярності суші все змінилося. Для їхнього приготування використовують листи Норі, які відносять до червоних водоростей.

Є й інші види їстівних водоростей – чука (зелені або водорості вакаме) та комбу (бурі, популярні в Японії). Морські водорості, які використовують для приготування суші/ролів, після їх видобутку в морі, декілька разів промивають у воді, а потім нарізають та сушать.

У норі міститься багато корисних речовин, у тому числі білків, вуглеводів, мінералів, а також йод, калій, залізо, фосфор та вітаміни групи В. Варто зазначити, що в Україну водорості надходять у різному вигляді, але краще купувати їх у замороженому чи сушеному вигляді, тому що при додаванні оцту при консервації зменшується кількість корисних речовин.

Нори є тонкими листами темного кольору, в які загортають роли. Це незамінний інгредієнт, який відомий усім шанувальникам суші в усьому світі. До речі, листи норі у різних країнах використовують не лише для приготування суші.

Наприклад, в Англії з цих червоних водоростей роду Порфіра готують котлети, а в Азії їх додають у локшину. Вирощування норі вимагає досить багато часу та зусиль. Сьогодні можна придбати їх практично в будь-якому супермаркеті, а суші замовити на сайті Evrasia.in.ua/dostavka/zakazat-sushi-kiyev, де вони представлені великим вибором позицій на будь-який смак.

Це можуть бути класичні, гострі, запечені, вегетаріанські, сашимі та нігірі, а також сети для великої компанії. Замовлення ролів з доставкою – це вигідно, швидко та доступно кожному. Варто уважно віднести до вибору ресторану та замовляти роли у перевіреному місці.

Як вибрати водорості норі для суші?

Норі – популярні в Україні, їх можна без особливих труднощів купити онлайн або у звичайному супермаркеті. Завдяки дотриманню всіх правил при заготівлі та транспортуванні в них зберігаються всі корисні речовини, вітаміни та мінерали.

При покупці норі слід звернути увагу на такі основні моменти:

  • щільність та еластичність листів норі;
  • колір: темний, майже чорний із характерним переливом;
  • якість (маркування "Silver" або "Gold");
  • надійність виробника;
  • термін придатності;
  • герметичність упаковки;
  • вартість.

Якщо оформляти замовлення в онлайн магазині, то слід ознайомитися з відгуками реальних покупців, пропонованим асортиментом, ціновою політикою та ін.


Читайте также