15.10.2023
Розваги
eye 1067

Новини музики за тиждень. 15 жовтня 2023

Новини музики за тиждень. 15.10.2023. Дайджест музичних новин

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Stray Kids отримали “золотий диск” у Японії та очолили чарти Oricon

Stray Kids підкорили Японію. Їхній перший японський EP-альбом очолив основні чарти та отримав сертифікат за мільйон продажів від Японської асоціації звукозаписної індустрії.

Згідно з останніми даними чарту Oricon (вересень), Stray Kids очолили щомісячні рейтинги альбомів з першим EP-альбомом "Social Pass/Super Bowl".

Лише від Oricon було продано близько 600 000 копій. За оцінками, продажі становили близько 594 300 копій. Це найвищий показник продажу японського альбому серед артистів 4-го покоління.

Асоціація звукозаписної індустрії оголосила про нові сертифіковані вітчизняні та зарубіжні альбоми на своєму сайті 10-го числа. За мільйон продажів альбом отримав “золотий диск”.

Stray Kids стали першою групою, що досягла 1 млн сукупного продажу оригінального альбому в Японії. Група продемонструвала приголомшливу популярність на місцевому ринку.

Альбом також очолив рейтинги Billboard Japan Hot Albums, Top Album Sales та Artist 100. Він також очолював щотижневий рейтинг альбомів Tower Records протягом двох тижнів поспіль.

Лі Ноу та Хан із Stray Kids випустили “Want so BAD”

Лі Ноу та Хан із Stray Kids випустили трек “Want so BAD” у серії SKZ-RECORD.

Автором тексту пісні виступив Хан (3RACHA), над музикою працювали Хан (3RACHA) та продюсер та бітмейкер chAN's (TAKE A CHANCE), з яким Хан нещодавно випустив пісню “Miserable (You & Me)” у серії SKZ-RECORD. Над аранжуванням працював chAN's (TAKE A CHANCE).

“Want so BAD” – це пісня про кохання, до якого до болю хочеться плинути.

(G)I-DLE представили міні-альбом "Heat" і показали кліп "I Want That"

(G)I-DLE випустили EP «Heat», який став першим англомовним альбомом гурту. Разом із релізом колектив опублікував кліп «I Want That»: у ньому учасниці (G)-IDLE жорстоко мстять своїм колишнім коханим.

"I Want That" починається цілком мирно - з читання книжки на кораблі, але досить швидко перетворюється на бойовик з пострілами та вогнем. Всього за один день I Want That набрав 3 млн переглядів і вибився на п'яте місце в трендах YouTube. Фанатам сподобалася і яскрава картинка, і сюжет, і партія Мійон, головної вокалістки (G) I-DLE.

Однак новий ролик (G)I-DLE привернув увагу не лише завдяки своїй кінематографічністі та видатному голосу Мійон. У пісні є рядок "I want that, oui, merci, no, c'est la vie" - "Я цього хочу, так, дякую, таке життя". Але деяким фанатам здалося, що (G)I-DLE співають ain't no sserafim, тобто критикують Le Sserafim, іншу популярну k-pop-групу. Це зовсім не схоже на правду – тим більше що співавтором треку виступив фронтмен OneRepublic Раян Теддер, далекий від таких речей. Тому багато хто вважає, що якийсь скривджений шанувальник запустив цю «качку», щоб посіяти ворожнечу між фандомами Le Sserafim та (G)I-DLE.

Крім "I Want That", до міні-альбома "Heat" увійшли ще чотири треки - включаючи літній сингл "I Do" і композицію "Eyes Roll", написану Меган Трейнор. Це перший реліз (G)I-DLE, випущений на американському лейблі 88rising. У серпні гурт дав шість концертів у США, зокрема в Лос-Анджелесі та Нью-Йорку. Як розповіла Мінні, учасниця (G)I-DLE, вони здобули велику підтримку від фанатів на цих шоу. Найімовірніше, EP «Heat» їм дуже сподобається, а ось журнал NME опублікував досить стриману рецензію на альбом. На думку критика, у (G)I-DLE вийшли «змішані результати» і на «Heat» є як «веселі моменти», так і «розмиття ідентичності». Одні фанати обурилися думкою оглядача і вважали, що вона не відповідає реальності, інші погодилися з ним.

Kid Cudi випустив пісню «Heaven's Galaxy» у рамках колаборації зі «Стар Треком»

Кід Каді представив трек Heaven's Galaxy - пісня була записана в рамках співпраці репера з франшизою "Зоряний шлях", вона ж "Стар Трек". На обкладинці синглу Кід Каді засвітився в уніформі персонажів серіалу.

Також на обкладинці "Heaven's Galaxy" стоїть фраза "Boldly Be" ("Сміливо бути") - це відсилання до знаменитої фрази "to boldly go where no man/no one has gone before" ("Сміливо йти туди, куди не ступала нога людини" »). Вона звучить у заставці різних серіалів і фільмів всесвіту «Зоряного шляху»: у більш ранніх, на кшталт оригінального шоу 1960-х, використовується перша версія, у пізніших, наприклад, у «Наступному поколінні» та картинах Джей Джей Абрамса – друга. Один із перших епізодів оригінального серіалу так і називається - "Where No Man Has Gone Before".

Співпраця Kid Cudi та «Зоряного шляху» не обмежилася піснею: вони також підготували спецпроект у грі Fortnite та колекцію одягу, до якого увійшли футболки, толстовки та куртки. Презентація лінійки одягу відбудеться 12 жовтня на нью-йоркському Comic Con, а 16 жовтня вона надійде до загального продажу.

Фанати Кіда Каді неоднозначно відреагували на Heaven's Galaxy. Комусь вона сподобалася і нагадала альбом "Passion, Pain & Demon Slayin" (2016). Інші вважають пісню дивною та розчаровуючою.

Біллі Айліш назвала свій хіт «Bad Guy» «найтупішою піснею у світі»

Біллі Айліш

Біллі Айліш жорстко розкритикувала свій хіт «Bad Guy». Зірка з'явилася на вечірньому шоу Джиммі Кіммела і назвала цю пісню «найтупішою у світі».

«Bad Guy» (2019) – найпопулярніша пісня Біллі Айліш: це її єдиний трек, що дістався вершини Billboard Hot 100. За «Bad Guy» вона також отримала дві премії «Греммі»-2020 – «Запис року» та «Пісня року» ». Самій Біллі Айліш трек не надто подобається - ось що вона про нього думає:

«Об'єктивно це, мабуть, найтупіша пісня у світі. Але вона справді гарна! Будь ласка, не охайте від подиву. Зрозумійте – у цьому має бути гумор. Ця пісня замислювалася як безглузда, але вона вийшла кумедною – тому що я вважаю її дурною».

Пісня "Bad Guy" вийшла на дебютному альбомі Біллі Айліш "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019). При цьому на неї спочатку ставка не робилася: "Bad Guy" була випущена лише п'ятим синглом, після "You Should See Me in a Crown", "When the Party's Over", "Bury a Friend" та "Wish You Were Gay". Біллі Айліш також представила ремікс Bad Guy за участю Джастіна Бібера, але особливої популярності він не знайшов.

Bad Bunny випустив альбом "Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana"

Bad Bunny представив альбом "Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana". Це його п'ята за рахунком сольна робота та перша у 2023 році. У трекліст увійшли 22 пісні, включаючи вже відомі сингли "Where She Goes" та "Un Preview".

Bad Bunny анонсував альбом буквально за кілька днів до його виходу у понеділок, 9 жовтня. Однак перший натяк на "Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana" можна було розглянути ще наприкінці кліпу "Where She Goes" 23 червня - там з'явився білборд зі словами "Nadie Sabe…". Ця фраза означає «Ніхто не знає»: повна назва альбому перекладається як «Ніхто не знає, що станеться завтра».

Ive випустили міні-альбом «I've Mine» та кліп «Baddie»

Ive випустили EP «I've Mine» та презентували кліп на пісню «Baddie». У відео учасниці Ive влаштовують танці у супермаркеті, біля багаття та на природі – і до них приєднуються гігантські котики.

Кліп Baddie вже набрав понад 6 млн переглядів на YouTube. Багатьом фанатам Ive сподобався мотив пісні, який легко запам'ятовується, і її текст, написаний відомим корейським репером Big Naughty. Але деякі шанувальники вважали, що кліп вийшов занадто простеньким: на їхню думку, така видатна група заслуговує на набагато цікавіше відео.

Крім «Baddie», в «I've Mine» увійшли ще п'ять пісень, включаючи випущену наприкінці вересня «Either Way» та «Off the Record», що побачила світ на початку жовтня. «Either Way» стала популярною і дійшла до 14-го рядка корейського хіт-параду. Музику до всіх пісень написав Раян С. Джун, відомий корейський продюсер, який співпрацював з багатьма k-pop-зірками – включаючи Twice, Shinee та EXO.

Blink-182 випустили романтичний трек «Fell in Love» з семплом із The Cure

Blink-182 поділилися романтичною панк-піснею "Fell in Love". При її створенні група використовувала елементи з "Close to Me" The Cure - і фронтмен The Cure Роберт Сміт вказаний у вихідних даних як один із авторів треку.

У тексті пісні Blink-182 грайливо згадують початок відносин, а потім розповідають про поцілунки під сонцем. У «Fell in Love» можна почути не лише голос фронтмена Тома ДеЛонга, а й вокал Марка Гоппуса, басиста гурту. Гоппус згадує про «самотні ночі» і про те, як він познайомився зі своєю коханою на вечірці.

Ще одним автором "Fell in Love" виступив Раян Теддер, вокаліст OneRepublic. А продюсером став Тревіс Баркер, барабанщик Blink-182. Цікаво, що «Fell in Love» – не перша сучасна рок-пісня, з фрагментом із «Close to Me». У 2022 році Янгблад презентував сингл «Tissues», до якого також увійшов семпл з треку The Cure – музикант отримав згоду безпосередньо від Роберта Сміта.

"Fell in Love" - ще один сингл з нового альбому Blink-182 "One More Time ...", реліз якого відбудеться 20 жовтня. До нього також увійдуть раніше випущені пісні "Edging", "One More Time", "More Than You Know" та "Dance with Me". «One More Time…» стане першою студійною роботою Blink-182 за чотири роки та їхньою першою за 12 років платівкою за участю оригінального вокаліста Тома ДеЛонга.

За словами ДеЛонга, новий альбом стане в один ряд із найкращими роботами Blink-182. Поки що свіжі пісні гурту приймають непогано: Edging посіла сьоме місце в чарті Billboard Hot Rock & Alternative Songs, а One More Time – 14-те.

Tomorrow X Together представили альбом "The Name Chapter: Freefall" та кліп "Chasing That Feeling"

Tomorrow X Together випустили альбом The Name Chapter: Freefall - це перша корейська платівка групи за два роки. Разом із релізом гурт опублікував кліп на пісню «Chasing That Feeling».

У "Chasing That Feeling" Tomorrow X Together опиняються у фантастичному Нью-Йорку: музиканти ходять по стінах, ховаються під землею та водять перевернені потяги. Деяким фанатам кліп здався схожим на фільм "Початок" (2010), а хтось помітив запозичення з "Bitter Sweet Symphony" The Verve. За звучанням це синті-поп-композиція на кшталт 1980-х, у ній навіть є клавішне соло, що нагадує «Take On Me» A-ha.

Крім "Chasing That Feeling", у "The Name Chapter: Freefall" увійшли сингли "Do It Like That" і "Back for More", дуети з Jonas Brothers і Аніттою відповідно. Щоправда, "Back for More" потрапила на альбом в альтернативній версії, без участі Анітти. А «Chasing That Feeling» представлена у треклісті у двох варіантах – корейському та англійському.

Читайте также


up